ERDON Helyi hírek

2015.06.23. 16:12

Adatok, eredmények

Bihar megye - Az idei, nyári érettségire 5489 fiatal iratkozott fel, de közülük csak 3988-an iratkoztak fel a digitális kompetencia felmérőre, tudtuk meg Nicolae Şaitoş tanfelügyelőtől.

Bihar megye - Az idei, nyári érettségire 5489 fiatal iratkozott fel, de közülük csak 3988-an iratkoztak fel a digitális kompetencia felmérőre, tudtuk meg Nicolae Şaitoş tanfelügyelőtől.A magyarázat az, hogy 1501 fiatal már megszerezte a kompetenciát igazoló okiratot, akár úgy, hogy valamilyen elismert tanfolyam elvégzését tudta igazolni, akár úgy, hogy nemzetközi informatika tantárgyversenyen vett részt.

A feliratkozottak közül 3910-en jöttek el az elmúlt héten zajló digitális kompetencia próbákra, a 78-an hiányoztak. A legtöbben haladó kompetenciáról szereztek elismerést, őket követték azok, akik tapasztalt kompetenciáról tettek tanúbizonyságot (ez a legmagasabb szint), majd azok, akik átlagos felhasználónak lettek minősítve. Nagyon kevesen bizonyultak kezdőknek, húszan pedig nem érték el azt a minimális pontszámot, mely szükséges lett volna ahhoz, hogy kapjanak egy minősítést, így ők ezúttal nem érettségizhetnek le, valamikor meg kell ismételjék a próbát - akárcsak azok, akik hiányoztak.

Ezen a héten idegen nyelvi kompetenciavizsgák zajlanak: hétfőn írásbeli próba volt,keddtől péntekig pedig szóbeli megmérettetésen vesznek részt az érettségizők. Az írásbeli vizsgák jövő héten lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!