ERDON Helyi hírek

2015.05.25. 15:42

Színpadra hívta a közönséget

Nagyvárad - Még a péntek esti eső sem tudta elmosni a Posticum másfél évtizedes szülinapja alkalmából szervezett nagyváradi, háromnapos dzsesszfesztivált. Az első napon Little G Weevil lépett színre.

Nagyvárad - Még a péntek esti eső sem tudta elmosni a Posticum másfél évtizedes szülinapja alkalmából szervezett nagyváradi, háromnapos dzsesszfesztivált. Az első napon Little G Weevil lépett színre.

 

A koncert címe Genuine Sound, azaz autentikus hangzás, amit tehát hallani fogunk, virtuóz módon előadott valódi érték, mondta el magyarul, valamint románul Ciuciu Pitz Melinda és Ciprian Ciuciu Pitz nagyváradi színészházaspár péntek este, a Posticum előtti parkban felállított színpadon.

Később színre lépett a magyarországi születésű, jelenleg Atlantában élő blues és dzsessz énekes, Little G Weevil, polgári nevén Szűcs Gábor. Az énekes, aki 2013 januárjában megnyerte a Blues Foundation (Blues Világszervezet) által évente megrendezésre kerülő International Blues Challenge (Nemzetközi Blues Kihívás) versenyét szóló/duó kategóriában, a Mississippi-blues hangzását elevenítette fel, közben hol angolul, hol magyarul szólt a közönséghez.

Közben, amikor az egyre erősödő eső közepette egyre többen álltak fel székükről, Little G Weevil a színpadra invitálta a nézőket, első sorban azokat, akiknek nem volt ernyőjük. Először bátortalanul, majd egyre nagyobb számban mentek fel a nézők a színpadra, s miközben a székek üresek lettek, az énekes háta mögött népes csapat hallgatta a dalokat. Igaz, előfordul, hogy a gyerekek zajongása miatt újból neki kellett kezdenie egy-egy számnak, de nem vette zokon. „Ne viccelj, én is apuka vagyok” - jegyezte meg, amikor egy néző épp csendre intette gyermekét. Végül is a koncert eső közepette, ám kiváló hangulatban ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!