ERDON Helyi hírek

2015.05.27. 11:54

Költözik a Statisztikai Hivatal

Múlt pénteken a Hivatalos Közlönyben megjelent az a kormányhatározat, melynek értelmében a Bihar Megyei Statisztikai Hivatalnak költöznie kell jelenlegi váradi székhelyéről, vagyis a nagyváradi Andrei Şaguna utcából, és át kell adnia helyét az ügyészeknek, akik különben eddig is ott voltak már az emeleti részen.

Múlt pénteken a Hivatalos Közlönyben megjelent az a kormányhatározat, melynek értelmében a Bihar Megyei Statisztikai Hivatalnak költöznie kell jelenlegi váradi székhelyéről, vagyis a nagyváradi Andrei Şaguna utcából, és át kell adnia helyét az ügyészeknek, akik különben eddig is ott voltak már az emeleti részen.A statisztikusok a Zöldfa utcába „települnek át”, hogy társbérlők legyenek abban az ezredforduló környékén épített ingatlanban, ahol az Állami Építkezésfelügyelet működik. Kérdés, hogy az új helyszín mennyire felel majd meg az elvárásaiknak, ugyanis ott a földszinten fejthetik ki a tevékenységeiket, ami tulajdonképpen egy nagy csarnokhoz hasonlít, illetve a második emeleten, ahol pedig két lakás van jelenleg, konyhával, háló- és fürdőszobával. Ugyanakkor az ott levő informatikai hálózat sem korszerű. A költözésnek emellett nemzetbiztonsági vonatkozásai is vannak, a bukaresti Központi Statisztikai Hivatal átköltöztetése épp emiatt hiúsult meg. A költözés időpontjáról és körülményeiről információnk szerint egy sajtótájékoztató keretében fognak bővebb tájékoztatást adni az intézmény vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!