ERDON Helyi hírek

2015.05.13. 15:17

Késnek a síncserélési munkálatok

A Kossuth (Independentei) utcán folyó egyéb munkálatok miatt késik a síncsere, amely így nem lesz kész a megadott határidőre, május 16-ra.

A Kossuth (Independentei) utcán folyó egyéb munkálatok miatt késik a síncsere, amely így nem lesz kész a megadott határidőre, május 16-ra.

Csuzi István a nagváradi Helyi Közszállítási Vállalat (NHKV) vezérigazgatója arról számolt be, hogy a városközpontban folyó síncserélési munkálatokkal nem fognak elkészülni az eredeti határidőig, vagyis május 16-ig. A csúszás amiatt történt, hogy a síncserélési munkálatokat össze kellett hangolni a Nagyváradi Vízművek Kossuth utcai csőáthelyezési, csatornafelújítási munkálataival. Az új határidő június végére, július elejére tolódik, de valószínűleg ezt sem lehet majd tartani. „Attól a pillanattól kezdve, hogy a Nagyváradi Vízművek befejezi a munkát és átadja a területet, az aradi Silco Trans vállalatnak 54 napja lesz, hogy befejezze a síncserélési munkálatokat. Reméljük, hogy júliusban vagy augusztusban készen lesznek a sínek” – mondta el Csuzi István. A NHKV ez év február közepén kezdte el a városközpontban a síncserélési munkálatokat, a Kossuth utcán viszont március elején le kellett álljanak. A vezérigazgató hozzátette, hogy technikailag kivitelezhetetlen lenne, hogy a két vállalat ugyanazon a szakaszon párhuzamosan dolgozzon. Időközben középkori pincemaradványokat találtak, ami szintén lassította a munkálatokat. „Még mindig jobb, ha most végzik el ezeket, mint ha pár év múlva fel kellene törni az egészet. A Kossuth utcán a csatornahálózat nem volt kicserélve már legalább 50 éve” – hangzott el. Végezetül Csuzi hozzátette, hogy az NHKV a tavalyi évhez képest 7-10 százalékot veszített a bevételeiből a villamosforgalom szünetelése miatt, egyrészt mert többen nem váltottak bérletet, másrészt pedig a buszok működtetése többe kerül, mint a villamosoké.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!