ERDON Helyi hírek

2015.05.07. 11:58

Hangulatos operett-est volt

Felállva tapsolt a közönség szerdán este, az Operett express előadást követően. Ismert dallamok hangzottak el, s ahogy a hangulat egyre jobb lett, a közönség is bekapcsolódott.

Felállva tapsolt a közönség szerdán este, az Operett express előadást követően. Ismert dallamok hangzottak el, s ahogy a hangulat egyre jobb lett, a közönség is bekapcsolódott.

A Festum Varadinum keretében, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület dísztermében megszervezett telt házas előadáson a két budapesti színész, Teremi Trixi és Bozsó József teremtett igazi operett-hangulatot. Az ismert részletek előadása között játékos-humoros párbeszéddel szórakoztatták a közönséget.

Slágerek

A régi nyár, A csókos asszony, majd a Három tavasz operettek ismert számai hangzottak el – Legyen az Orbán kertben, Éjjel az omnibusz tetején, Jöjjön ki Óbudára – majd Bozsó József köszöntötte a jelenlévőket. „Nem először, és nem is utoljára vagyunk itt, hiszen mindig nagyon nagyon nagyon jó a közönség” - mondta a színész, arra buzdítva a jelenlévőket, hogy maguk is bátran kapcsolódjanak be az éneklésbe, sőt, a táncba is, persze anélkül, hogy felállnának helyükről. „Az én munkaruhám kicsit melegebb mint az önöké, de nem baj: énekelni fogunk és táncolni”- jelentette ki.

Eisemann Mihály Egy kis rúzs című slágere után a „Maga nős ember – vagy boldog?...” című dal hangzott el, majd Ábrahám Pál Viktória, illetve Bál a Savoyban című operettjének dalai csendültek fel – a Honvéd banda volt talán az első dal, amikor a közönség is hallhatóan bekapcsolódott az éneklésbe. Természetesen nem maradt ki a Csárdáskirálynő és a Bajdér sem – már csak azért sem, mert, amint azt Bozsó József megjegyezte, nem telik el úgy óra, hogy „a világon valahol ne csendülne fel egy Kálmán Imre-dal”.

Bekapcsolódtak

Időközben a közönség megtudhatta, mi is a „propeller-figura” és hogyan is volt, amikor Németh Sándor Oszvald Marikát forgatta, mígnem egyszer csak a primadonna „már nem volt a kezében” - de szerencsére nem történt komoly baj. A két színész ezt követően be is mutatták a propeller figurát, és annak ellenére, hogy szűkös volt a hely, senkinek nem esett baja.

A későbbiek során Bozsó József azt is bejelentette: huszonöt éve dolgoznak együtt, és ez amúgy abszurdum, hiszen Teremi Trixi pont annyi idős, ő meg öt évvel több. A későbbiekben a Mágnás Miskából hangzottak el dalok – a Cintányéros cudar világ közben ritmikusan tapsolt a közönség; a Marica grófnőből a Ringó vállú csengeri violám című dalt a Mária főhadnagy részletei követték, később a színészek lejöttek a színpadról és a közönség soraiból kiválasztott párjukkal ropták a táncot.

A közönség ritmikus tapssal díjazta az előadókat, de ezzel még nem volt vége – a ráadás a Hajmási Péter volt, amibe a jelenlévők is bekapcsolódtak, akik az előadás végén állva tapsolták meg az előadókat.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!