ERDON Helyi hírek

2015.05.11. 13:35

Folytatódik az autópálya-építés

A Bihar Megyei Prefektúra épületében írta alá a Bors-Berettyószéplak autópálya szakasz építésének folytatásáról szóló szerződést az országos autósztráda vállalat és a spanyol fővállalkozó.

A Bihar Megyei Prefektúra épületében írta alá a Bors-Berettyószéplak autópálya szakasz építésének folytatásáról szóló szerződést az országos autósztráda vállalat és a spanyol fővállalkozó.

Nyolc éve maradt abba az észak-erdélyi autópálya Bors és Berettyószéplak közötti szakaszának az építése. Ennek a beruházásnak a folytatásáról szóló szerződést hétfőn délben Nagyváradon írta alá Narcis Neaga az Országos Autósztráda és Országút Vállalat vezérigazgatója és a közbeszerzési eljáráson nyertes spanyol Isolux Corsan vállalat képviselője. Az aláírás előtt Narcis Neaga elmondta, hogy az eredeti, az amerikai Bechtel céggel kötött szerződés értelmében egy kilométernyi autópálya költsége 4,33 millió euró volt, és ebben nem voltak benne a különböző szolgáltatások kiépítésének költségei, míg a mostani szerződés értelmében egy kilométernyi autósztráda 2,6 millió euróba fog kerülni, és ez az ár tartalmazza a szolgáltatások kiépítését is. Az autópálya-szakasznak három csomópontja lesz: egy Márkaszéknél, egy Bisztraterebesnél, a harmadik pedig a leendő váradi körgyűrűhöz fog csatlakozni. Arra a kérdésre, hogy miért ennyire olcsó ez az autópálya-szakasz a korábbi szerződésben foglalt árhoz képest, a cég képviselője Juan Manuel Morales Hernandez elmondta, hogy azért, mert az autópálya mintegy ötven-hatvan százalékban már elkészült. A szerződés értéke 700 millió lej, a konkrét munkálatok elvégzésére 24 hónap áll a kivitelező rendelkezésére. Neaga leszögezte: szeretnének uniós forrásokat nyerni erre a beruházásra, de ha ez nem sikerül az sem probléma, mert a vállalat rendelkezik az építkezés megvalósításához szükséges pénzzel.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!