ERDON Helyi hírek

2015.05.12. 10:35

Feketemunkát vállaltak

Az Országos Munkafelügyelőség április 27-30. között zajlott ellenőrző akciója során összesen 2,1 millió lej értékben szabott ki bírságokat.

Az Országos Munkafelügyelőség április 27-30. között zajlott ellenőrző akciója során összesen 2,1 millió lej értékben szabott ki bírságokat.

224 olyan személyt azonosítottak be, akik feketemunkát vállaltak, 32-öt Konstanca, 23-at Dâmbovița és 17-et Maros megyében. A munkaügyi viszonyok területén 1,6 millió lej értékben büntettek, melyből 1,1 millió lej a feketemunkára vonatkozik. Tizenkét munkáltató ellen bűnvádi eljárás kezdeményezését javasolták, mivel ötnél több személyt alkalmaztak egyéni munkaszerződés megkötése nélkül. Amúgy 385 céget bírságoltak meg és 32 magánszemélyt, utóbbiak közül 13 Bihar megyei származású.

Munkaegészségügyi és -biztonsági hiányosságok miatt a tárgyidőszakban 486 ezer lej értékben róttak ki büntetéseket. A munkáltatók ugyanakkor 26 olyan esemény megtörténtét jelezték, melyeket a munkafelügyelőség meg fog vizsgálni abból a szempontból, hogy munkabalesetnek minősíthetőek-e vagy sem. Emellett 6 tevékenység beszüntetését rendelte el az intézmény, mert fennállt a munkabalesetek bekövetkeztének veszélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!