ERDON Helyi hírek

2015.05.05. 12:44

Apácák parádéztak Váradon

Hétfőn este Dan Goggin Apácák című musical komédiája aratott nagy sikert az állami filharmóniában, magyarországi vendégművészek fellépésének köszönhetően, a Festum Varadinum keretében.

Hétfőn este Dan Goggin Apácák című musical komédiája aratott nagy sikert az állami filharmóniában, magyarországi vendégművészek fellépésének köszönhetően, a Festum Varadinum keretében.

Remek poénok, jó zene, emlékezetes színészi alakítások- röviden így foglalható össze az Apácák című musical komédia, melyet Kökényessy Ági rendezésében, budapesti színészek szereplésével lehetett megtekinteni hétfőn este egy vendégelőadás keretében az állami filharmóniában, a XXIV. Festum Varadinum részeként, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet (NAMISZ) és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) koordinálásában. Pedig az alaptéma- 52 apáca halála, illetve utalás egy afrikai lepratelepen eltöltött évekre- egyáltalán nem volt vicces, mégis a szerző- Dan Goggin egy olyan fergeteges vígjátékot hozott össze belőle, melyre bizonyára sokáig fognak emlékezni a felállva, hosszú perceken keresztül tapsoló váradi nézők.

Szellemes jelenetek

A vidám dalokból és szellemesen megírt jelenetekből álló gálaest alatt lassan-lassan megismerhettük az apácákat, és kiderült, hogy a nővéreknek csak a ruhájuk egyforma, de mind-mind külön személyiség, más múlttal, álmokkal, vágyakkal és reményekkel. Persze ehhez a színésznők nagyszerű játéka is kellett. Voith Ági ismét bebizonyította, hogy nem hiába meghatározó alakja a magyar színművészet elmúlt évtizedeinek, Mérai Katalin egy egészen más oldalát mutatta be, mint ahogy a Barátok köztben megismerhettük őt, teljes egészében feledtetve azt- és ez nem kisdolog!-, hogy hétköznaponként Berényi Juliként láthatjuk őt viszont a képernyőn, Vándor Éva, Zakariás Éva és Laurinyecz Réka játéka pedig arra szolgált bizonyítékul: mekkora tévedés, ha néha elfelejtkezünk arról, hogy egy-egy szinkronhang mellé olyan színészi teljesítmény is „társul”, melynek alanya a színpadon is emlékezeteset tud nyújtani.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!