ERDON Helyi hírek

2015.05.13. 14:47

Amatőrök is bemutatkozhatnak

A május 19-24 között Nagyváradon lezajló Infinite Dance Festival szervezői bemutatkozási lehetőséget biztosítanak amatőr táncosoknak, csoportoknak is.

A május 19-24 között Nagyváradon lezajló Infinite Dance Festival szervezői bemutatkozási lehetőséget biztosítanak amatőr táncosoknak, csoportoknak is.

Amatőr táncosok fellépése egészíti ki a táncfesztivál amúgy is rendkívül gazdag programját, hangsúlyozta az eseményt beharangozó tegnapi sajtótájékoztatón Czvikker Katalin a szervező Szigligeti Színház főigazgatója és Dimény Levente a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti vezetője. A főigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy kedvezményt is kínálnak a közönségnek: ha valaki egyszerre három nagyszínpadi előadására vált jegyet, akkor összesen mindössze 25 lejt kell fizetnie a jegyekért. Czvikker Katalin tájékoztatott arról is, hogy a nagyváradi önkormányzat hétezer lejjel támogatja a fesztivált, ami a költségvetés tíz százaléka.

Bemutatkozási lehetőség

Dimény Levente a fesztivál keretében zajló két programról beszélt bővebben, az egyik a street dance, vagyis az utcai tánc program, melynek keretében a fesztivál ideje alatt a Bémer téren és a Fő utcán felállított színpadokon délutánonként négy órától amatőr tánccsoportok lépnek fel. Ehhez kapcsolódva hangsúlyozta, hogy a szervezők várják mindazok jelentkezését, akik be szeretnék mutatni tánctudásukat a rendezvénysorozat ideje alatt. A művészeti vezető elmondása szerint akár még a fesztivál utolsó előtt napján is lehet jelentkezni, és a szervezők másnapra fellépési lehetőséget biztosítanak a valamelyik színpadon. Jelentkezhetnek szólótáncosok, párok és tánccsoportok is. Ugyanakkor a táncfesztivál honlapján három nyelvű bemutató leírást is közreadnak a jelentkező amatőrökről. Dimény Levente beszélt a május 20-án este nyolc órától kezdődő Joy dance programról is, amelynek helyszíne a Sonnenfeld palota (Szilágyi Dezső/Moszkva utca 8. szám) udvara lesz, és amelyen a táncosok táncokat fognak tanítani az megjelenteknek.

Megnyitó

A szervezők bejelentették, hogy a táncfesztivált május 19-én, kedden fél tizenkettőkor a Szent László hídon egy össznépi tánccal nyitják meg, közreműködik az OSSO szimfonikus zenekar. A mintegy fél órás akció során természetesen az érdeklődő közönség is beszállhat majd a táncba. Dimény Levente bejelentette továbbá, hogy a fesztivál első napjának nagyszínpadi produkciója előtt a Partiumi Keresztény Egyetem kórusa a színház lépcsőjén fogja előadni este fél héttől Bartók Béla műveiből összeállított műsorát. Egyébként a fesztivál teljes programja és további információk az idf.szigligeti.ro honlapon találhatók. Jegyek a színház jegypénztárában keddtől péntekig 11-17 órák között, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon válthatók.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!