ERDON Helyi hírek

2015.04.05. 18:36

Újból Nyuszi ült a parkban

Nagyvárad- Az RMDSZ várad-réti körzeti szervezete idén nagyszombaton is megrendezte húsvéti programkavalkádját a Petőfi-parkban, Nyuszi ül a parkban címmel. Színes kínálat várta az érdeklődőket.

Nagyvárad- Az RMDSZ várad-réti körzeti szervezete idén nagyszombaton is megrendezte húsvéti programkavalkádját a Petőfi-parkban, Nyuszi ül a parkban címmel. Színes kínálat várta az érdeklődőket.

Az érintettek nagy örömére a nagyvárad-réti RMDSZ által a Petőfi-parkban, a József Attila-szobor környékén megszervezett Nyuszi ül a parkban elnevezésű húsvéti kavalkád az idén nagyszombaton immár tizenharmadik alkalommal került lebonyolításra, több száz érdeklődővel. Valamiért az időjárás szinte minden esztendőben megtréfálja a résztvevőket: az idén a kora reggeli órákban Huszár István alpolgármester terepszemléje során a hőmérő higanyszála -2 fokot mutatott a helyszínen, később azonban szerencsére kissé felmelegedett, illetve a változatos és érdekes programok miatt kevesebb idő marad elmélkedni ezen.

Programok

A rendezvény a Perecz-Simó Annamária pedagógus által vezetett bemelegítő torna után 10 óra előtt néhány perccel tojáskereső versennyel indult, ezúttal rekordszámú, vagyis 1000 tojást rejtettek el a füves részen, a bokrok közt. Ezután különböző alternatív programokba lehetett bekapcsolódni, vagyis voltak locsolóversmondó versenyek, kézműves-foglalkozások (például gyöngyfűzés), és Tojásvarázs címmel rajzversenyt is hirdettek óvodások és kisiskolások számára. A Magocska bábcsoport idén A szeretetre vágyó süni című előadással készült.

Természetesen nem maradt el a tombolasorsolás sem, a bevételt jótékony most is célra szánják, de mint megtudtuk, még nem dőlt el, hogy milyen intézményt támogatnak. Emellett élő nyuszik várták, hogy simogassák őket, a tapsifülesek amúgy napos csibékkel, valamint különféle tárgyakkal együtt a tombolanyeremények közt is szerepeltek.

Kilencszáz tojást egy hegyközkovácsi vállalkozó, Simon Ferenc ajánlott fel, az unitárius egyházközség pedig 50 festett tojást adott. A váradi RMDSZ- Nőszervezet elvállalta 420 tojás megfestését, a biharpüspöki RMDSZ-körzet 150-ét, a réti RMDSZ Nőszervezet 330-ét. Emellett önkéntesként segítséget nyújtottak NAMISZ-tagok, diákok, a Szacsvay Imre Általános Iskolából Bálint Beáta tanárnő, a 11. számú Általános Iskolából Kor Mária tanárnő, valamint közreműködött még „műsorvezetőként” Tripa Renáta. A rendezvényt támogatta az RMDSZ Communitas Alapítványa.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!