ERDON Helyi hírek

2015.04.28. 11:34

Tizenhat százalékban kész a wellness központ

Az ütemtervnek megfelelően halad a nagyváradi wellness központ építése, melynek kivitelezője a magyarországi Kész Építő zrt. kolozsvári leányvállalata.

Az ütemtervnek megfelelően halad a nagyváradi wellness központ építése, melynek kivitelezője a magyarországi Kész Építő zrt. kolozsvári leányvállalata.

Jelenleg a létesítmény leendő főépületénél dolgoznak, mondta lapunknak Anamaria Sava, a nagyváradi önkormányzat illetékese. Itt az alagsori munkálatokat már elvégezték, és mostanában térnek rá az első szint építéséhez. Ugyanakkor már elkezdték építeni a külső csúszda érkező medencéjét és az olimpiai méretű medencét is. Anamaria Sava hozzátette, hogy a beruházás megvalósítási szintje tizenhat százalékon áll, ez az ütemtervnek megfelelő szint, sőt, annál még jobb is, mert a szerződés értelmében a kifizetések akkor történnek, amikor a vállalat elvégez tízmillió lej értékű munkálatot. Az előzetes számítások szerint az első kifizetés júniusban történt volna, de mivel már meghaladta a kivitelező a tízmilliós kiadást, ezért a kifizetést előrehozták májusra. A gyors munkatempót jelzi az is, hogy egy helyett két emelődaruval dolgoznak, hogy gyorsabban haladjanak a kivitelezéssel, tette hozzá Sava. A volt városi strand helyén épülő létesítmény területe 6,8 hektár lesz. Az új komplexum 6 épületből és 7 kültéri medencéből áll majd. A Nymphaea nevű üdülőközpontban lesz pezsgőfürdő, fedett és szabadtéri gyógyfürdő, szauna, 12 csúszda, élményfürdő, aroma- és fényterápiás rész is. A fedett és szabadtéri pályákon lehet majd sportolni is (teke, pingpong, kosárlabda, röplabda, sakk, falmászás, stb.). Az új központban lesznek szabadidős, hullám- és csúszdamedencék, valamint lesz minősített, nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas úszó- és műugró medence is. A 69.803.091 lej (plusz áfa) összértékű beruházás kivitelezési határideje 2015. december 16-a.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!