ERDON Helyi hírek

2015.04.14. 14:39

Tavaszi nagytakarítási kampány

A nagyváradi önkormányzat idén március 16. és április 24. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A nagyváradi önkormányzat idén március 16. és április 24. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat a tavaszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 1500-2000 lej közötti bírságra számíthatnak. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A hatodik szektor

Április 20-24. között a következő utcák által behatárolt területen zajlik a gyűjtés: Decebal-híd, Decebal sugárút, Corneliu Coposu, Transilvaniei utcák, Borsi út, Ovidiu Denşusianu utca, Decebal-híd.

A gyűjtési pontok: Iza utca (a Pelican kórház háta mögött), Ion Suciu/Spartacus utcák kereszteződése, Aluminei (a tűzoltóság mellett), Iza/Spartacus, Aluminei (cikk-cakk tömbházak háta mögött), Sovata (Salvamont), Borsi út (az Alfa mellett), Tuşnadului/Aluminei, Sovata (Metalica-parkoló), C. Negruzzi (a templom előtt), Corneliu Coposu (a városi kórház parkolója), Sf. Apostol Andrei (Dacia- Brâncuşi zöldsziget), Fagului/Tr. Grozăvescu, Sf. Apostol Andrei/ Târnavelor, Borsi út/Uzinelor, Iza/Transilvaniei, Sovata (a Profi city háta mögött), Tr. Grozăvescu, Ep. Ioan Suciu (a Carrefour parkolója), C. Negruzzi/Doina, Corneliu Coposu/Lacul Roșu, Iza (a hőközpont mellett), Sovata (az ortodox líceum mellett), Carpaţi/Aluminei, Sovata/Aluminei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!