ERDON Helyi hírek

2015.04.14. 09:07

Tavaszi nagytakarítási kampány

A nagyváradi önkormányzat idén március 16. és április 24. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A nagyváradi önkormányzat idén március 16. és április 24. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat a tavaszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 1500–2000 lej közötti bírságra számíthatnak. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433–195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

Az ötödik szektor

Április 13–18. között közt a következő utcák által behatárolt területen zajlik a gyűjtés: Berzei, Olimpiadei, Moldovei, Şelimbărului, Podului, Ştefan cel Mare, Bihorului, Oncea, Matei Corvin, Vămii és Rectorului.

A gyűjtési pontok: Berzei utca – a kínai üzlet előtt, Aron Cotruş/Arenei utcák kereszteződése, Cantacuzino/Tudor Arghezi, Moldovei/Robert Owen, Ovidiu/Lacul Roșu, Lacul Roșu/Traian Lalescu, Iasomiei/Busuiocului, Bihorului/Teodor Neş-híd, Milcovului (a Billa háta mögött), Lăcrimioarelor/Milcovului, Galileo Galilei/Zimbrului, Ştefan cel Mare/Bârsei, Pascal/Bârsei, Predeal (a piac háta mögött), Cantacuzino/Bârsei, Transilvaniei/Traian Lalescu, Nistrului/Stejarului, Bihorului/Strugurilor, Bihorului/Paleului, Ion Bogdan/Thomas Morus, Ion Bogdan/Johann Strauss, Valerian Zaharia/Păun Pincio, Matei Corvin/Cucului, Mehedinţi (a Casa minunata mellett), Bernard Shaw/Italiana, Călugareni (óvoda), Şelimbarului, Posada, Italiana/Rogerius, Sulfinei, Podului, Vămii (a vasútállomás mellett), Apelor/Crivăţului, Cornului/Crivăţului Crângului/Popasului, Rectorului, Dornei/Cucului, Valea Nucului/Molidului.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!