ERDON Helyi hírek

2015.04.29. 15:35

Szavalóversenyt szerveztek az Eminescuban

Iskolai szintű szavalóversenyt szervezett a váradi Mihai Eminescu Főgimnázium Olvassuk együtt! elnevezésű olvasóköre április 29-én, szerdán.

Iskolai szintű szavalóversenyt szervezett a váradi Mihai Eminescu Főgimnázium Olvassuk együtt! elnevezésű olvasóköre április 29-én, szerdán.

Idén is megrendezte a váradi Mihai Eminescu Főgimnázium olvasóköre Samarjai Enikő magyartanárnő és Costin Diana franciatanárnő főszervezésében a hagyományos iskolai szavalóversenyt, amelyre minden évben tavasszal kerül sor. Erre az alkalomra az iskola magyar tagozatának minden évfolyamáról jelentkeztek diákok, hogy összemérjék tudásukat. A tizenkét résztvevő egy-egy szabadon választott verset kellett elszavaljon a háromtagú zsűri – Balogh Katalin angoltanárnő, Nagy Enikő magyartanárnő és Hunyadi István, a Szigligeti Színház színművésze – előtt. A tanulók kortárs és klasszikus magyar költők verseit is választhatták, a versenyen többek között Tóth Árpád, Petőfi Sándor, Lipcsei Márta, Varró Dániel, Romhányi József, Szilágyi Domokos, Reményik Sándor egy-egy verse hangzott el. Az alkalmon nem csak a zsűri hozott döntést, mivel a közönség is szavazhatott kedvenc szavalójára. A versenyt követően a zsűri meghozta döntését és kihirdette az eredményeket: első helyezést ért el Boros Brigitta (X. osztály) és Varga Zsuzsa (XII.), második helyezésben és a közönségdíjban részesült Sápi Márk (IX.), harmadik helyezést ért el Török Eszter (IX.)

Olvasókör

A Mihai Eminescu Főgimnázium tanórákon kívüli tevékenységei tekintélyes múltra tekintenek vissza. A különböző szakkörök közül a legrégebbi és legpatinásabb a mintegy huszonöt éve működő Olvassuk együtt! kör, amely rendhagyó irodalomórák keretében enged betekintést egy-egy szerző életművébe, egy-egy irodalmi vagy történelmi évfordulóval kapcsolatos gondolatok világába. Az olvasókör keretében minden hónapban előadásokat, megemlékezéseket, évente egyszer pedig szavalóversenyt is szerveznek. Az olvasókör 2014/2015-ös tanévben megszervezett alkalmai és különböző rendezvényei, beleértve a szerdai szavalóversenyt is, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet az identitás megerősítést szolgáló tanórán kívüli közoktatási jellegű programokat támogató projektjének támogatásával valósult meg.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!