ERDON Helyi hírek

2015.04.09. 12:48

Megszerettetni a gyermekekkel az olvasást

Nagyvárad- Az Iskola másképp-program keretében több osztály is felkereste az Illyés Gyula Könyvesboltot a Szacsvay Imre Általános Iskolából. Csütörtökön Kovács Enikő színművésznő olvasott fel nekik.

Nagyvárad- Az Iskola másképp-program keretében több osztály is felkereste az Illyés Gyula Könyvesboltot a Szacsvay Imre Általános Iskolából. Csütörtökön Kovács Enikő színművésznő olvasott fel nekik.

Dr. Králik Lóránd, az Illyés Gyula Könyvesbolt többségi tulajdonosa az Erdély Online-nak elmondta: az Iskola másképp-program keretében a héten három osztályt fogadtak a Szacsvay Imre Általános Iskolából, egy előkészítő, egy első és egy második osztályt. Két órát tartó foglalkozások keretében egy-egy vetélkedőn vettek részt, illetve meseolvasás és -hallgatás is volt, valamint rajzokat is készítettek a kisdiákok, melyek közül a legszebbeket kiállítják majd a jövő héten a könyvesboltban. Körülbelül egy hónapon keresztül lesznek megtekinthetőek ezek az alkotások, osztályonként öt-hat. „A célunk, hogy a gyermekekkel már kis koruktól kezdve megszerettessük az olvasást, átadjuk nekik a könyveknek a szeretetét”- hangsúlyozta.

Kvízkérdések

A meséket a Szigligeti Színház művészei- Kovács Enikő és Hajdú Géza- olvasták fel, Beck Andrea A Titoktündér című mesesorozatából. A verseny során az üzletben is kapható, a HVG-kiadó által megjelentetett és forgalmazott, pedagógusok által összeállított, és az illető korosztályoknak megfelelő Agymenő-kártyákat használtak, melyek tulajdonképpen olyan kvízkérdéseket tartalmaznak, amelyek a játékosok általános műveltségét, az addig felhalmozott tudásukat mérik fel. Mindegyik győztes csapat nyert az osztálya számára egy-egy ilyen kártyacsomagot, melyeket ajándékként ajánlott fel az Illyés Gyula Könyvesbolt.

Természetesen máskor is szívesen várják a fiatal korosztályt, a terveik szerint valószínűleg a Gyermeknap környékén szerveznek majd egy újabb rajzversenyt, illetve más rendezvényeket, annál is inkább, hogy egyre nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a gyermek- és ifjúságirodalomra. Elég sok olyan könyvcímük van, melyekkel őket célozzák meg, hogy mindenki megtalálhassa a kedvenc olvasnivalóját.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!