ERDON Helyi hírek

2015.04.02. 13:58

Ismét nyuszi ül a parkban...

Nagyvárad- Az RMDSZ nagyvárad-réti körzete idén nagyszombaton is megszervezi hagyományos programkavalkádját a Petőfi-parkban. Tombolákkal, versenyekkel, és egyéb meglepetésekkel várnak mindenkit.

Nagyvárad- Az RMDSZ nagyvárad-réti körzete idén nagyszombaton is megszervezi hagyományos programkavalkádját a Petőfi-parkban. Tombolákkal, versenyekkel, és egyéb meglepetésekkel várnak mindenkit.

Az RMDSZ Sas-palotai székhelyén tartott sajtótájékoztatón Huszár István alpolgármester arra hívta fel a figyelmet: immár 13. alkalommal szervezik meg a Nyuszi ül a parkban elnevezésű programkavalkádot a Petőfi-parkban, a József Attila-szobor környékén, mely méltán nevezhető sikertörténetnek, hiszen évről-évre több száz gyermek, illetve hozzátartozó vesz részt rajta. Remélhetőleg az időjárás is kedvező lesz, még ha esetleg nagyon hideg van, akkor is megtartják a rendezvényt, csupán zuhogó eső esetén alkalmazzák a B-tervet, vagyis nem bonyolítják le, és a tojásokat elviszik gyermekotthonoknak. Egyébként a biztonság kedvéért valaki a helyszínen tartózkodik, és a 0740/069.397-es telefonon lehet érdeklődni, hogy meg lesz-e szervezve az esemény, vagy sem.

Változatos programok

Somogyi Orsolya, a várad-réti RMDSZ-körzet alelnöke elmondta: délelőtt 9 óra körül tojáskereső versennyel indul a műsor, 1000 tojást rejtenek majd el a füves részen. Ezután különböző alternatív programokba lehet bekapcsolódni, vagyis lesz locsolóversmondó verseny (a helyszínen lehet feliratkozni), kézműves-foglalkozás (például gyöngyfűzés), és Tojásvarázs címmel rajzversenyt is hirdetnek főleg óvodások és kisiskolások számára. A Magocska bábcsoport idén A szeretetre vágyó süni című előadással készül, valamikor 10-11 óra körül mutatják be.

Természetesen nem marad el a tombolasorsolás sem (2 lejért lehet szelvényeket vásárolni), a bevételt jótékony célra szánják, de még nem döntötték el, hogy milyen intézményt támogatnak. Élő nyuszik várják majd, hogy simogassák őket, a tapsifülesek amúgy napos csibékkel, valamint különféle tárgyakkal együtt a tombolanyeremények közt is szerepelnek.

Megtudtuk még, hogy 900 tojást egy hegyközkovácsi vállalkozó ajánlott fel, az unitárius egyházközség pedig 50 festett tojást ad. A váradi RMDSZ- Nőszervezet elvállalta 420 tojás megfestését, a biharpüspöki RMDSZ-körzet 150-ét, a réti RMDSZ Nőszervezet 330-ét. Emellett önkéntesként segítséget nyújtanak NAMISZ-tagok, az Ady Endre Középiskolából Túros Dorottya, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumból Bittenbinder Éva diáklányok, a Szacsvay Imre Általános Iskolából Bálint Beáta tanárnő, a 11. számú Általános Iskolából Kor Mária tanárnő, valamint közreműködnek még Molnár Mária és Tripa Renáta. A rendezvény támogatója az RMDSZ Communitas Alapítványa.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!