ERDON Helyi hírek

2015.04.15. 15:27

Ifjúsági bál lesz Nagyváradon

Május 16-án, szombaton 19 órától ismét Nagyváradi Ifjúsági Bált rendez a NAMISZ, partnerségben az Impro Táncegyesülettel, és a Sanzon együttessel. Támogatja a Communitas Alapítvány.

Május 16-án, szombaton 19 órától ismét Nagyváradi Ifjúsági Bált rendez a NAMISZ, partnerségben az Impro Táncegyesülettel, és a Sanzon együttessel. Támogatja a Communitas Alapítvány.

A szerdán tartott beharangozó sajtótájékoztatón Fehér Tamás, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet (NAMISZ) elnöke kifejtette: tavaly Szőcs Lőrincz prímás, a Sanzon együttes vezetőjének ötlete nyomán szervezték meg első alkalommal a Nagyváradi Ifjúsági Bált a Butoiul de Aur étteremben azzal a céllal, hogy igényes szórakozási lehetőséget biztosítsanak nem csupán a fiatalok, hanem mindazok számára, akik lélekben fiatalnak érzik magukat, és úgy gondolják, a munkán kívül nem csupán otthonülésből, tévézésből vagy internetezésből áll az élet. A helyszín az idén is marad, a belépőjegy pedig 45 lejbe. Ez gyakorlatilag a vacsora ára (fonott sertéshús főétel, vajas sült burgonya köret, és somlói galuska desszert), melyhez jár még igény szerint a bárpultnál két sör, vagy fél liter bor.

Meghívókat az RMDSZ központi irodájában lehet igényelni hétköznap 10-16 óra között, illetve érdeklődni lehet még a 0744/835-363-as telefonszámon vagy a namisz.varad@gmail.com drótposta címen. Mivel a helyek száma korlátozott (körülbelül 200), a szervezők kérik, hogy legkésőbb május 1-ig jelentkezzenek, akik ott kívánnak lenni. Fontos tudni még, hogy az alkalomhoz illő, elegáns viselet kötelező.

Táncos hagyományok

Szabó Róbert Csaba, az Impro Táncegyesület alapítója megjegyezte: örömmel kapcsolódtak be, hiszen amúgy is minden hétfőn tartanak táncesteket gyakorlási jelleggel, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ne hagyják kihalni az ehhez hasonló, nagyobb volumenű, közösségépítő rendezvényeket, melyeknek egykor nagy hagyományai voltak Váradon.

Szőcs Lőrincz azt emelte ki, hogy a Sanzon együttes- melynek rajta kívül Szakács Zselyke, Csepei Róbert és Márkus Zoltán még a tagjai- is nagy hangsúlyt fektet a színvonalra, a minőségi és tartalmas együttlétre.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!