ERDON Helyi hírek

2015.04.21. 16:35

Figyeljünk a motorosokra!

Nagyvárad - E hét végén zajlik a White Wolves motorosklub szezonnyitó ünnepsége, ennek kapcsán sajtótájékoztatót tartottak az egyesület tagjai. Számukra elsődleges a közlekedési szabályok betartása.

Nagyvárad - E hét végén zajlik a White Wolves motorosklub szezonnyitó ünnepsége, ennek kapcsán sajtótájékoztatót tartottak az egyesület tagjai. Számukra elsődleges a közlekedési szabályok betartása.

Mint a megalakulásuk óta eltelt évek során mindig, ezúttal is megszervezik a szezonnyitó ünnepséget, amelynek – amint Peter Dan, az egyesület sajtótreferense elmondta – főleg szimbolikus jelentősége van. „Ezzel első sorban fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy itt a tavasz, s azok, akik a közlekedésben részt vesznek, motorosokkal is találkozhatnak”- hangzott el. Ionuţ Huciu egyesületi tag hozzátette: a gépkocsivezetők egy része egész egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket. Nem feltétlenül rosszindulatból, hanem azért, mert arra vannak beállítva, hogy csak a gépkocsikat vegyék észre. Nemegyszer a hangos motor az, ami rájuk irányítja a gépkocsivezetők figyelmet, ezáltal kerülik el a balesetek nagy részét.

Nem hetvenkednek

Nagyon fontosnak tartják a közlekedési szabályok betartását, a megfelelő védőfelszerelés viselését. Ha valaki nem hajlandó tiszteletben tartani a szabályokat, akár ki is zárhatják – volt már példa ilyesmire. Szeretnek csoprotosan közlekedni motorjaikon, kirándulásokon részt venni, többek között azért is, mert együtt nagyobb biztonságban vannak, kevesebb a baleset. Amint a sajtótájékoztatón elhangzott: nem ők azok, akik fölöslegesen túráztatják a motort és látványos, de legalább ugyanannyira veszélyes mutatványokat végeznek az úttesten. A biztonságos közlekedést hirdetik, nem hetvenkednek, nem provokálnak.

A White Wolves baráti csoportként jött létre, s többek között karitatív tevékenységeiknek köszönhetően is nőtt a népszerűségük, jelenleg az egyik legnagyobb klub a térségben, bár azt, hogy hány tagjuk van, nem tették közzé. Ám a szombati nyitóünnepségen az emberek véleményt alkothatnak majd arról, hogy hányan vannak. Ahhoz, hogy valaki taggá váljon, egy klubtag ajánlása szükséges, és fontos, hogy legyen jóérzése és tartsa tiszteletben az előírásokat. Mindenféle motorral be lehet lépni a klubba, nem számít, hogy 500 euró, vagy 25 ezer euró értékű. A hölgyek egy külön szekcióba nyerhetnek felvételt, a klasszikus MC jellegű motorosklubokban eredetileg csak férfiak kaphattak helyet – de azóta változtak az idők, mondták a klub képviselői.

A gyülekezés szombaton 14 órától lesz, a Lotus Center parkolójában, a tulajdonképpeni motorosparádé pedig, melyen bárki részt vehet motorkerékpárján, 16.30-kor veszi kezdetét, áthaladnak majd többek között a Dacia, valamint Deceba sugárúton, az állatkert felé veszik útjukat, majd a Sucevei és a Nufărului utcák következnek, elhajtanak a Félix-fürdőig, majd visszafordulnak. A parádé 17.30-kor, a Lotus Center előtt ér véget. Péntekig még megtekinthető a különleges járműveket bemutató motorkerékpár kiállítás is a bevásárlóközpontban.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!