ERDON Helyi hírek

2015.03.23. 12:21

Újrajátszották Tamás Gáborral

Nagyvárad- Vasárnap este Játsszuk el újra! jubileumi lemezbemutató koncertturnéja keretében a Szigligeti Színházban lépett fel Tamás Gábor előadóművész. Egyik médiapartner a Bihari Napló volt.

Nagyvárad- Vasárnap este Játsszuk el újra! jubileumi lemezbemutató koncertturnéja keretében a Szigligeti Színházban lépett fel Tamás Gábor előadóművész. Egyik médiapartner a Bihari Napló volt.

Negyedik alkalommal lépett fel nagyváradi rajongói előtt a kolozsvári születésű- és ezt büszkén hangoztató-, jelenleg Svédországban élő népszerű előadóművész, Tamás Gábor. Bár ezúttal nem telt meg zsúfolásig a nézőtér, a hangulat így is kitűnőnek bizonyult. Az előző koncertjeihez képest mintha kissé lazábbá, ha lehet ilyet mondani, pozitív értelemben vett cinikusabbá vált énekes ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és talán még jobban beférkőzött női hallgatósága szívébe. Jellemző, hogy a többször felállva tapsoló közönségét leülni kérő előadóművész megjegyezte: annyi szeretet veszi őt körül, hogy úgy érzi magát, mint egy református pap, egy adott pillanatban pedig arra hívta fel a figyelmet: a hölgyekkel való közös fényképkészítésre, „puszilkodásra” a koncert végén kerül sor, már ha a férjek megengedik ezt. A búcsúzkodáskor ugyanakkor menetrendszerűen érkezett a virágcsokor is.

Régi és újak

A felcsendült, a vájtfülűek számára jól ismert dalok- saját és egyéb szerzemények-, valamint az új lemez számai szinte kivétel nélkül mind-mind Tamás Gábor haza- és magyarságszeretetéről árulkodtak, arról, hogy mennyire szereti Erdélyt, ennek tájait és szülővárosát, Kolozsvárt: Ó Erdély szép hazám, A Donáth úton nyílnak még az orgonák, Szép város Kolozsvár, Gyere velem a Hargitára, A Hargita alján- hogy csak néhányat említsünk ezek közül.

A repertoárban könnyedebb hangvételű nóták is szerepeltek, melyeket általában a szerelem érzése lengett át: Ó Melinda, Újra felkel a nap, Most múlik pontosan, A vándor, amelyekhez a Flamingó tánccsoport tagjai biztosították az igényes kivitelezésű háttér koreográfiát. A virágok nem csupán ajándékok formájában, hanem dalban is jelen voltak a színpadon, a már említett orgonákon kívül hervadó petúniákról is énekelt Tamás Gábor, aki nem győzte hangsúlyozni azt: mennyire fontos, hogy ne bántsuk egymást, hanem ehelyett tartsunk össze, és szeressük egymást.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!