ERDON Helyi hírek

2015.03.04. 12:06

Új elnöke van a Diákszövetségnek

Nagyvárad- Nyíri Tamás, a Partiumi Keresztény Egyetem első éves, turisztika szakos hallgatója személyében új elnöke van a Nagyváradi Magyar Diákszövetségnek. Kedd este volt tisztújító közgyűlés.

Nagyvárad- Nyíri Tamás, a Partiumi Keresztény Egyetem első éves, turisztika szakos hallgatója személyében új elnöke van a Nagyváradi Magyar Diákszövetségnek. Kedd este volt tisztújító közgyűlés.

Kedd este a Sas-palotában levő székhelyén tisztújító közgyűlést tartott a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD). Tőtős Áron ülésvezető röviden összefoglalta, ahogy az NMD megalakult, kiépült, fejlődött, és ténylegesen megszólította a váradi magyar egyetemistákat. Arra hívta fel a figyelmet: az évek folyamán számos eseményt szerveztek, nem csupán különféle bulikat, hanem kulturális jellegűeket is, és a pincehelyiség találkozási ponttá vált az ifjúság számára. Az NMD közösséget tudott formálni, barátságok szökkentek szárba, és noha ma már kevesebben vannak, mint például a kétezres évek elején, amikor a taglétszámuk megközelítette a 350-et, azért remélhetőleg vannak még olyanok, aki úgy gondolják, hogy jó együtt lenni, és van alternatívája a Facebooknak.

Erőss Ádám leköszönő elnök- aki azért nem vállalta a folytatást, mivel végzős egyetemistaként inkább az államvizsga dolgozatára szeretne koncentrálni- tevékenységi beszámolójában kiemelte, hogy az elmúlt egy évben sikerült megszervezni az olyan hagyományos NMD rendezvényeket, mint a gólyatábor és a gólyabál, valamint közreműködtek a várbeli nyári színházi fesztivál lebonyolításánál is. Hangsúlyozta: a kívülállók számára látványos eseményeken túl intenzív háttérmunka is folyt. Azt mondta: elégedett, mert szerinte jól teljesített az NMD vezetősége, sikerült úgymond befoltozniuk a réseket, annak ellenére, hogy nem volt könnyű dolguk. Sokszor előfordult, hogy éjszakákba nyúlóan ötleteltek, eredményesen vagy sem. Arra is figyeltek, hogy ne csak szórakozásból álljanak a programok, hanem valami pluszt is nyújtsanak a diákoknak, ami hiánycikknek számít a piacon, ilyen volt a Tanulj tovább Dániában című tájékoztató. Úgy fogalmazott: sporthasonlattal élve a tervezgetés és építkezés után eljutottak odáig, hogy összeállt a szakmai csapat kezdő tizenegyje, vagyis megfelelő emberek kerültek a megfelelő helyre, és a kezdő sípszóra várnak.

Hagyományőrzés

Kortesbeszédében az egyedüli elnökjelölt, Nyíri Tamás kijelentette: számít a „nagy öregek” segítségére, és másokéra is, mert a csapatjáték híve. Mottója Churchill azon mondata, miszerint ha megtettél mindent, és nem volt elég, akkor többet kell megtenned. A terveiről szólva megemlítette, hogy a diákfesztivált elavultnak tekinti, ezért indokoltnak tartaná, hogy változtasson a struktúráján. Ugyanakkor újra megszervezné a Student Startot annak érdekében, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak az NMD szakosztályai. Emellett korszerűsítené a székhelyet, fejlesztené például a zenetermet. Tudatában annak is, hogy nem mindenki szereti a népzenét, azért nagyobb hangsúlyt fektetne a hagyományőrzésre úgy, hogy mindenki megtalálja a számára kedves elfoglaltságot.

A titkos szavazáson Nyíri Tamás 16 igen szavazatot kapott, egy voks pedig érvénytelen volt, így ő lett az NMD tizedik elnöke, és egy évre szól a mandátuma. Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke is gratulált neki, s egyúttal meghívta, hogy delegáltként legyen jelen a MIÉRT tisztújító küldöttgyűlésén, melyet március 20-22-én bonyolítanak le Váradon, illetve Püspökfürdőn.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!