ERDON Helyi hírek

2015.03.25. 14:25

Tavaszi nagytakarítási kampány

A nagyváradi önkormányzat idén március 16. és április 24. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A nagyváradi önkormányzat idén március 16. és április 24. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat a tavaszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 1500-2000 lej közötti bírságra számíthatnak. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A harmadik szektor

Március 30. és április 4. között a Tineretului-negyed, a Kolozsvári út, a Dragoş Vodă, az Averescu-marsall utcák, a Nagyvásár tér, a Costaforu utca, a December 22. park, a Ronald Reagan, a Thurzó Sándor utcák, a Grigorescu-negyed és az Ogorului utca által határolt övezet következik.

Gyűjtőpontokat a következő helyeken alakítanak ki: Erkel Ferenc és Th. Aman utcák kereszteződése, Bistriţei/Muzicii, Bistriţei/P. Tutea, Ţăranilor tér (a park mellett), N. Paganini/Bistriţei, Beiuşului/Jean Juarez, Sextil Puşcariu/Beiuşului, A. Andriţoiu/Liliacului, Grădinalilor (a parkocska), Borsecului (konténerek), Eftimie Murgu/Miron Costin, Griviţei/D. Gherea, Tineretului tér (a templom mellett), Seleuşului/Războieni, Barierei/Cerbului, Gutenberg/Măcieşului, Temesvári/Kolozsvári út, Morii/Bumbacului, Peneş Curcanul (Ghibu-parc), Leonardo Da Vinci/Liszt Ferenc, Liszt Ferenc (az óvoda mellett), Ciheiului/Liszt Ferenc (igluk), Averescu-marsall (tömbházak), Szálka sétány, Narciselor/N. Şova, Agriculturilor/Lanului, Nojoridului/Halasi Gyula, Gh. Tulbure/Eugen Potoran, Vasile Hossu/Halasi Gyula, Apateului/Rómer Flóris, Navigatorilor/Fântânelor, Gh. Bacaloglu/ Bethlen Gábor, Victor Papillian/G. Bacaloglu, Ialomiţei (várad-szőllősi park), Nojoridului/Apateului.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!