ERDON Helyi hírek

2015.03.24. 11:40

Ismét szerveznek Tavaszi Vásárt

Immár sokadik éve, hogy a nagyváradi Caritas Catolica és több nagyváradi egyesület megszervezi a Tavaszi Jótékonysági Vásárt öt nagyváradi oktatási intézményben.

Immár sokadik éve, hogy a nagyváradi Caritas Catolica és több nagyváradi egyesület megszervezi a Tavaszi Jótékonysági Vásárt öt nagyváradi oktatási intézményben.

Március 23. és április 2. között ismét megszervezik az immár hagyományossá vált Tavaszi Jótékonysági Vásárt a nagyváradi Caritas Catolica, az Élet Autizmussal Egyesület, valamint a Hit és Fény Alapítvány közreműködésében. A vásároknak ezúttal is több váradi tanintézmény adott/ad helyet. A jótékonysági vásárokon a szervező egyesületek fogyatékkal élő tagjai, valamint a Szent Erzsébet Otthon lakói által kézzel készített ajándék- és dísztárgyakat, többek között gyöngyből készült fülbevalókat és karkötőket, dekupázs technikával készült képeket és tányérokat, mézeskalácsokat, varrott képeslapokat, quilling technikával készült különböző tárgyakat, festett hűtőmágneseket, gyönggyel díszített tojásokat lehetett vásárolni, az eladásból befolyt bevételt pedig az Élet Autizmussal Egyesület, a Hit és Fény Alapítvány, valamint a Caritas Catolica által megsegített fogyatékkal élő fiatalok támogatására fordítják. A Tavaszi Vásár mintájára, minden évben karácsony előtt egy Téli Vásárra is sor kerül. A vásárokra szánt aprólékos és precíz munkát igénylő tárgyak készítését a fiatalok és felnőttek már hónapokkal korábban elkezdik. A tavaszi vásárra például már a téli vásárt követően elkezdték készíteni a kis ajándéktárgyakat.

Vásár helyszínei

A vásárnak elsőként a Partenie Cosma Gazdasági Főgimnázium adott helyet március 23-án, másnap pedig a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban folytatódott a hagyományos Tavaszi Jótékonysági Vásár, amelynek következő állomása a Partiumi Keresztény Egyetem lesz március 26-án, csütörtökön 9-13 óra között. Az előzetesen meghirdetett programtól eltérően a Mihai Eminescu Főgimnáziumban nem március 25-én szervezik meg a vásárt, hanem március 31-én, kedden 9-13 óra között, a Szacsvay Imre Általános Iskola pedig április 2-án, csütörtökön 9-13 óra között ad otthont az eseménynek.

.P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!