ERDON Helyi hírek

2015.03.05. 15:34

Debreceni kontyok érmelléki specialistája

Nemrégiben egy Nagyváradról Budapestre került sminkes hölgyet mutattunk be, alább pedig egy fodrászként Debrecenben befutott érkörtvélyesi fiatalember történetét beszéljük el, sikeres fiatalokat bemutató sorozatunkban.

Nemrégiben egy Nagyváradról Budapestre került sminkes hölgyet mutattunk be, alább pedig egy fodrászként Debrecenben befutott érkörtvélyesi fiatalember történetét beszéljük el, sikeres fiatalokat bemutató sorozatunkban.

Mikor először hallottam, hogy a körtvélyesi Simon Tomi sikeres fodrász Debrecenben, bevallom, nem tudtam azonnal beazonosítani saját "arcképcsarnokomban", de biztos voltam benne, hogy ismerem, hiszen elég régóta járom a megyét, főként az Érmelléket. Nem csalódtam: hát persze, ő az egyike annak a két legénynek, akik falujuk rendezvényein mindig felvonultak az ilyen szereplésre mindig jobban kapható lányok mellett. Igen, de ... de bizony elteltek az évek, és Simon Tamás ma már ismert fodrász. Az idáig vezető útról faggatva megtudtam: 1993-ban született, Körtvélyesen végezte el az általános, Nagykárolyban a középiskolát. Érettségi után nekivágott a világnak, gyerekkori álmát megvalósítandó: fodrász lesz. Így került az azért nem túl messzi Debrecenbe, ahol egyedüli határon túli volt a Telegdi Kata Szakiskolában, ismerősök és barátok nélkül, "kettesben" az álmaival. Ott találkozott Török Anettel, aki nem csak oktatója lett, aki megtanította a hajvágás fortélyaira, de barátjává is vált, akitől megtudhatta, hogyan is lehet sikeresen élni fodrászként manapság.

Gratulálunk, fodrász lettél

Tavaly nyáron az álom valósággá vált: "Gratulálunk, fodrász lettél!" - állt a sikeres vizsgák után Simon Tamás bizonyítványán, sőt, az álom folytatódott: máris dolgozni hívták Debrecen egyik nívós szalonjába. Mit gondolhat ilyenkor egy fiatal? "Minden összejött": szakma, munkahely és nem utolsó sorban utóbbin nem csak munkatársak, hanem barátok is, akikre nem csak a munkában, de a magánéletben is lehet számítani, akár egy jó buliban is. "Rájöttem arra, hogy igenis jó helyem van itt, még akkor is, ha a szívem néha-néha hazahúz" - fogalmazott Simon Tamás, akinek a háta mögött máris felkérések sora, versenyek, kupák és kiállítások állnak, sőt, egy csodálatos kezdeményezésből is kivehette részét, ugyanis az Eleonor Szalon „Légy te is Eleonor menyasszony!” kampányában feladata volt a leendő arák frizurájának megalkotása.

Művészi lehetőség

Az elmúlt évek alatt a kontyok váltak a specialitásává: nem egyszerű munkának tekinti elkészítésüket, hanem látja benne a művészi lehetőséget. Az avantgárd stílus áll hozzá közel, szeret minél extrémebb, vagy épp teljesen letisztult formákat készíteni. Ezek után természetes, hogy jövőbeni tervei is vannak: szeretne mesterfodrásszá válni, miközben debreceni helyét nem adná fel semmiért. Igaz, néha eljátszik a gondolattal, hogy kipróbálja magát külföldön is, de ez még csak ötlet. Zárásként Tomié a szó: "Mindent összevetve kemény évek állnak a hátam mögött, de ami a legfontosabb: a szüleim mindig segítettek és támogattak mindenben. Attól kezdve, hogy az álmomat kergetve hagytak Magyarországra jönni, odáig, hogy bármit teszek, büszkék rám. És ezt soha nem fogom tudni eléggé megköszönni nekik, de azért napról napra próbálkozom vele."

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!