ERDON Helyi hírek

2015.02.05. 13:43

Vízmű-munkálatok lesznek a központban

Nagyvárad városközpontjában az év folyamán a Vízművek megrendelésére is fognak felújítási munkálatok zajlani. A részletekről Tripa Renáta kommunikációs vezetője tájékoztatta honlapunkat.

Nagyvárad városközpontjában az év folyamán a Vízművek megrendelésére is fognak felújítási munkálatok zajlani. A részletekről Tripa Renáta kommunikációs vezetője tájékoztatta honlapunkat.

Az önkormányzat vezetői az év elején bejelentették, hogy gyakorlatilag „építkezési területté” nyilvánítják Várad központját, hiszen több munkálat is fog zajlani ott az év folyamán. Tripa Renáta, a Vízművek kommunikációs vezetője csütörtökön arról tájékoztatta az erdon.ro-t, hogy természetesen ők sem maradnak ki ebből, annál is inkább, hogy a közműszolgáltatók közül elsőként fogják a hálózataikat felújítani, ugyanis ezek vannak a legmélyebben.

Ennek megfelelően március hónap folyamán, április elején a Bémer/Ferdinánd téren dolgoznak majd, a híd gyalogosforgalomnak kijelölt szakaszán, ahol kicserélik a víz és csatornarendszert, összhangban a Polgármesteri Hivatal által megrendelt munkálatokkal. Ezen kívül a Kossuth/Independenței utcán, egészen a park sarkáig folytatják a víz- és csatornahálózatnak a korszerűsítését. E két beruházás az aszfaltréteg feltúrását feltételezi, és a Vízművek saját, illetve az önkormányzat költségvetéséből lesznek finanszírozva.

Új módszer

A következő szakaszban aztán szintén a városközpont lesz érintett, de immár a kohéziós alapokból, tehát európai uniós támogatással végzett nagyobb befektetés keretében. Gyakorlatilag a Gavella cég fogja majd birtokba venni a kijelölt terepet, több olyan keskeny és forgalmas utcát, mint például a Moszkva/Szilágyi Dezső utca, vagy az Eminescu/Szaniszló utcára merőleges kis utcák. Ezeken a helyszíneken valószínűleg azt az új eljárást próbálják alkalmazni, melynek során nem kell „felásni” a teljes útburkolatot, hanem csak lyukaknak a fúrásával tudják a hálózatot kicserélni. Ezeknek a projektje már a munkálatokat felügyelő mérnöki cégnél van, mely összeveti, illetve véleményezi, hogy az eredeti terv műszaki és anyagi paramétereinek megfelel-e, vagyis megvalósítható-e a módszer. Ez mindenképp előnyös lenne, hiszen a belváros érintett részét mentesítené a buldózerek és kotrógépek jelenlététől. „Ez ugyan még a jövő zenéje, de mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy olyan megoldásokat találjunk, melyekkel nem lenne teljesen megbénítva a központ”- nyomatékosította Tripa Renáta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!