ERDON Helyi hírek

2015.02.09. 09:25

Vidám farsangi mulatság az NDF-nél

Február 8-án, vasárnap délután tartotta meg a nagyváradi Német Demokrata Fórum hagyományos farsangi mulatságát a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Február 8-án, vasárnap délután tartotta meg a nagyváradi Német Demokrata Fórum hagyományos farsangi mulatságát a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is hangulatos és vidám farsangi mulatságot szervezett a váradi Német Demokrata Fórum (NDF) a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. Szépen feldíszített terem várta az érkezőket, majd az asztalokra otthonról hozott farsangi fánk és egyéb finomság került. A szép számban összegyűlt tagokat Helene Vodă az NDF elnöke köszöntötte, ismertetve a farsangi mulatság programját, kiemelve, hogy a műsorban kicsik, fiatalok és idősebbek is fellépnek. Az énekes-táncos műsor a Szórakozás egészséges mottót kapta.

Műsor

A kulturális program a Friedrich Schiller Német Elméleti Líceum előkészítő osztályosainak Hupikék törpikék táncával kezdődött, majd a délután során többször is énekelt Rob Vivien és Bartha Bernadett. A német líceum III. A osztálya is bemutatott egy vidám táncot. A program során fellépett még az NDF ifjúsági tánccsoportja, a Regenbogen, a palotai Wilde Rose és az idősek tánccsoportja, az Enzian. A műsorban helyet kapott még egy játék is, a vállalkozó kedvűeknek cérnára kötött kekszeket kellett elfogyasszanak, a játékban az nyert, aki a leghamarabb tudta megenni a kekszet. Volt árverés is, aki szeretett volna különböző háztartási tárgyakra licitálhatott. Farsangról lévén szó nem maradhatott el a jelmezes felvonulás sem. A legötletesebb, legeredetibb jelmezeket díjjal jutalmazták. A színes kulturális műsor és a farsangi felvonulás után a résztvevőket a táncparketten várták. A farsangnak a német közösségekben is nagy hagyománya van, az NDF vasárnapi alkalmának is a célja az együtt ünneplés mellett a hagyományok fenntartása, ápolása és továbbadása volt.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!