ERDON Helyi hírek

2015.02.17. 16:11

Kányádi Sándor felolvasó maraton Érsemjénben

Kedden délelőtt az érsemjéni iskola is bekapcsolódott a nemzetközi Kányádi Sándor felolvasó maratonba, melynek során mintegy 150 verset olvastak fel megállás nélkül a kisebb-nagyobb diákok.

Kedden délelőtt az érsemjéni iskola is bekapcsolódott a nemzetközi Kányádi Sándor felolvasó maratonba, melynek során mintegy 150 verset olvastak fel megállás nélkül a kisebb-nagyobb diákok.

Február 17-én a Romániai Magyar Könyvtárosok és a Hargita Megyei Könyvtár felhívásának eleget téve, Pető Csilla tanfelügyelőnő javaslatára Érsemjénben is megrendeztük a Kányádi Sándor felolvasó maratont, bekapcsolódva abba az immár 9. alkalommal megrendezett, országhatárokat is átívelő nemzetközi rendezvénysorozatba, amelynek célja az olvasás megszerettetése és a magyar kulturális értékek terjesztése, megőrzése. A rendezvénynek a Kazinczy Ferenc Általános Iskola Könyvtára adott otthont, ahol a III., IV. és V.-VIII. osztályosok délelőtt 9 és 12 óra között Kányádi Sándor verseit olvastak fel megszakítás nélkül. Segítőik Ari Katalin, Csiri Emese és Tifra Katalin tanítónők, valamint Kiss Ilona Katalin tanárnő voltak.

150 vers

A pedagógusok és diákok nagy odafigyeléssel és gonddal szemelgettek Kányádi Sándor költeményei közül. Elhangzottak oly ismert és szívünknek kedves gyermekversek, mint A kicsi faluból való vers, Az elveszett követ, A kicsi legény, nagy tarisznya vagy a Volt egyszer egy ember. A nagyobbak már olyan komolyabb tartalommal bíró költeményeket is felolvastak, mint a Fától fáig, a Fekete-piros vagy a Vannak vidékek. Természetesen nem maradhattak el a csodálatosan szép Küküllő-versek sem, amelyeket mindenki ismer és szeret. A három órán át tartó versolvasó –maraton során mintegy 150 verset olvastak fel a mindenki számára nagy élményt jelentő rendezvényen. A gyerekek élvezettel hallgatták, sőt, néha mondták az olvasóval együtt az ismert verseket. Gazdagodtunk nemcsak egy élménnyel, de tudással és lelkiekben is - köszönet érte Kányádi Sándornak.

Vanyó-Kecskés Éva Andrea tanítónő, iskolai könyvtáros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!