ERDON Helyi hírek

2015.02.16. 11:20

Jót cselekedni gyűltek össze

Nagyvárad- Szombaton este szervezte meg a nagyváradi Barátok temploma egyháztanácsa a III. Katolikus Jótékonysági Bált az egyik étteremben. Nagyon jó hangulatú, emlékezetes összejövetel volt.

Nagyvárad- Szombaton este szervezte meg a nagyváradi Barátok temploma egyháztanácsa a III. Katolikus Jótékonysági Bált az egyik étteremben. Nagyon jó hangulatú, emlékezetes összejövetel volt.

Kiváló légkörben telt szombat este, illetve éjszaka a nagyváradi Barátok temploma egyháztanácsa által rendezett III. Katolikus Jótékonysági Bál, melynek fővédnöke Diósi László bankigazgató volt. Akik ott voltak, tanúsíthatják ezt, leírva nehéz visszaadni a fantasztikus hangulatot. Ahogy mondani szokás, a kellemes keveredett a hasznossal, hiszen ezúttal is nemes cél érdekében gyűltek össze az alkalomhoz illően elegánsan öltözött vendégek, a „Bizony mondom nektek: amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” krisztusi szavak jegyében. A szervezők ugyanis az adományokat a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett váradi Szent Angéla Gyermekotthon, a bélfenyéri Szent Miklós Gyermekotthon és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum javára ajánlották fel.

Az egybegyűlteket műsorvezetői minőségükben Kiss Géza és Kiss Lívia köszöntették, majd átadták a szót Kiss Albert főesperes-kanonoknak, várad-olaszi plébánosnak, aki jókedvet kívánt a részvevőknek. Arra hívta fel a figyelmet: tulajdonképpen amellett, hogy jól érzik magukat egymás társaságában, szeretetet is gyakorolnak. A rendezvény tiszteletbeli meghívottja Böjte Csaba testvér, ferences rendi szerzetes hangsúlyozta: nagyon sokat jelent számára, hogy a jelenlevők tekintette a lendületet és erőt adó gyermekek felé fordul. Úgy fogalmazott, ha az erdélyi magyarság gyógyulása érdekében receptet kellene írni, egyetlen szó kéne a papírra jegyezni: gyermekáldás.

Színvonalas műsor

Az egybegyűlteket Kiss Márton bélfenyéri plébános és Bartos Csilla, a Szent Angéla-ház vezetője is üdvözölték, majd színvonalas műsor következett, melynek nyitányaként a Szent László Líceum tánckara kápráztatta el közönségét egy ügyesen koreografált bécsi keringővel. Méltán érdemeltek tapsot a Szent Angéla-ház kis lakói is, akiket F. Bathó Ida színművésznő készített fel. Ezt követően ismét a Szent László Líceum tanulói következtek: a színjátszó kör tagjai bizonyították A helység kalapácsa előadásával, hogy milyen tehetséges fiatalok járnak a tanintézetbe. A Csillagocska Néptáncegyüttes ezúttal boncidai és felcsíki táncrenddel készül, Szemerédi Bernadett színművész és előadóművész pedig jól ismert könnyűzenei számokkal, illetve musicalek betétdalaival varázsolta el hallgatóságát. Azt est hátralevő részében aztán a Kiss Music Band, illetve Kiss Csaba és Molnár Júlia biztosították a talpalávalót, a zenét csak a tombolasorsolás és az árverés szakította félbe.

Ahhoz, hogy ennyire jól sikerült az esemény, több vállalkozó és magánszemély is hozzájárult, illetve a támogatók közt voltak szervezetek, csoportok, cégek és intézmények is, úgymint: a Szent László Líceum tantestülete és szülőbizottsága, a Mallersdorfi Ferences Nővérek, a Szigligeti Társulat, a Zichy Gazdakör, a Borlovagrend Érmelléli Légátusa és a méhkereki Polgárőrség. Felsorolásunk természetesen nem teljes, és nem is törekszünk erre, hiszen rengeteg név hangzott el az est folyamán, és bizonyára valakiket kifelejtenénk. A lényeg azonban: örvendetes és reménykeltő, hogy egyre inkább elidegenedő világunkban azért vannak még olyanok, akik odafigyelnek az értékekre, és fontos számukra a felebaráti szeretet, az önzetlen segélynyújtás.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!