ERDON Helyi hírek

2015.01.19. 12:03

Újévi szórakozás Letshow-val

A Kolozsvári Állami Magyar Opera, évtizedeken keresztül, bizonyította, hogy nyitott a szilveszteri gálaműsorok rendezésére. Mikor is lehetőséget biztosít a társulat tagjainak arra, hogy a nagyérdemű közönségének, ízlésvilágának megfelelő előadást mutasson be.

A Kolozsvári Állami Magyar Opera, évtizedeken keresztül, bizonyította, hogy nyitott a szilveszteri gálaműsorok rendezésére. Mikor is lehetőséget biztosít a társulat tagjainak arra, hogy a nagyérdemű közönségének, ízlésvilágának megfelelő előadást mutasson be.

Ebben az évben sem történt másként. Már a címe is bizonyítja, a LETSHOW! egy sajátosabb szilveszteri előadás. Az opera marketing osztályának közleményéből kiderült, hogy az újévi kabaréban megjelennek a nagyoperettekből és híresebb musicalekből részletek. Béres László rendező és Kulcsár Szabolcs karmester figyelt arra, hogy olyan művek kerüljenek színpadra, amelyek, bár közismertek, mégis az elmúlt 10-15 évben nem képezték részét az Opera szilveszteri műsorainak. A kolozsvári társulat számos tagja új szerepben lép a közönség elé: Ádám János és Madarász Lóránt ezúttal nem énekes teljesítménnyel, hanem a kabaréjelenetek „sztárjaiként”, a zenekar több tagja pedig kilép a klasszikus műfaj köntöséből és jazz-, valamint népzenészi muzsikusként szórakoztatja a közönséget, a Jazzybirds és Tokos Zenekar tagjaiként. Az Opera magánénekesei, kórusa és zenekara mellett a táncosoknak is nagy szerep jut, hiszen Jakab Melinda és Rusu P. Gabriella koreográfiája igazán mozgalmassá teszi az estét. A hangulatot fokozzák Venczel Attila díszletei, valamint Ledenják Andrea divattervező jelmezei.

Két különböző világ, egy polgári és egy, nagyközönség irányába jobban elmozduló, felelget egymásnak az előadás során. A két vendégmeghívott együttes zenéje és az összeválogatott számok is ennek függvényében váltakoznak, egymásnak felelget a musical és az operett, a sanzonok és a kabaré világa. Előadás az előadásban kerül a színpadra, hiszen tanúi lehetünk nemcsak a „kolozsvári lecsónak”, de a kolozsvári tehetségkutató-versenyeknek is. Bizonyítván az újonnan jelentkezők felkészültségben semmivel sem maradnak le az elődöktől.

Vezényel: Kulcsár Szabolcs

Szereplők: Balázs Borbála, Barabás Zsuzsa, Bartha Boróka, Egyed Apollónia, Fülöp Tímea, Hary Judit, Kerekes Mária, Székely Zselyke, Ábrahám Gellért, Gergely Elek, Farkas Lóránd, Laczkó Vass Róbert, Marosán Csaba, Pataki Adorján, Rétyi Zsombor, Sárosi Áron, Szilágyi János.

Meghívott vendégek: Jazzybirds, Tokos Zenekar. Kabaréjeleneteket Ádám János, Madarász Lóránt adják elő. Fellép a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara. Díszlettervező: Venczel Attila. Jelmeztervező: Ledenják Andrea. Koreográfus: Jakab Melinda, Rusu P. Gabriella

Hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre. Ügyelő: Venczel Péter. Súgó: Kondrát Bea.

Rendező: Béres László. A tehetségük legjavát adják, melynek eredménye az a fergeteges vastaps, mellyel a közönség, jutalmazza a művészeket az előadás végén. Ezzel is jelezvén az ilyen típusú produkciókra vevő. Figyelembe véve a közönségnek az újévi kabaré iránt tanúsított nagy fokú érdeklődését, az opera vezetősége, a januári műsorban, több alkalommal is műsorra tűzte a Letshow című produkciót, melyben mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő alkotásokat.

Csomafáy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!