ERDON Helyi hírek

2015.01.14. 12:34

Kiválósági bizonylat a vízműveknek

Elsőként Romániában, a Nagyváradi Vízművek Rt. megkapta a Szolgáltatásra és Beszerzésre Akkreditált Intézet (CIPS) kiválóságot igazoló bizonylatát, hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Elsőként Romániában, a Nagyváradi Vízművek Rt. megkapta a Szolgáltatásra és Beszerzésre Akkreditált Intézet (CIPS) kiválóságot igazoló bizonylatát, hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Ovidiu Gavra, a vízművek igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, s ismertette a legfontosabb részleteket. A kiválósági bizonylat egy biztosíték arra, hogy a cégnél a beszerzések és a szolgáltatások a legmegfelelőbb módon zajlanak. A vízműveket az Európai Fejlesztési Bank választotta ki hat fontos kliense közül, hogy megkönnyítse számára a minőségi bizonylat megszerzését.

Elsőként

A pénzintézet képviselője kérdésre reagálva elmondta: nem lényeges, hogy mindez mennyibe került a banknak, illetve a vízműveknek mennyit kellett volna fizetnie a bank hozzájárulása nélkül. Richard Gargrave, a bank beszerzési szakértője elmondta, hogy immár tízéves a sikeres együttműködés a vízművekkel, választásuk tehát logikus volt. Will Beattie, a CIPS nemzetközi vállalkozásokra szakosodott szektorának vezetője kihangsúlyozta: Romániában nincs más vállalat, amely megkapta volna a bizonylatot, melyhez hasonlóval többek között a Microsoft, a China Light & Power, a skót vízművek rendelkezik.

A kiválósági bizonylat igazolja, a váradi cég átláthatóságát, a korrupció hiányát, azt, hogy etikusan és nagy szakértelemmel végzi feladatát, tette hozzá.

Biztosíték

Ovidiu Gavra szerint arra ugyan nincs szükségük, hogy ezzel a bizonylattal részt tudjanak venni különféle versenytárgyalásokon, viszont „nem tudsz beilleszkedni a civilizált világba csak bizonyos szabályok szerint és minden lépés Európához visz közelebb”. Egyúttal kihangsúlyozta a sajtó szerepét is mindebben: ha nem reagált volna mindig a nem megfelelően kezelt problémákra, valószínűleg „mi sem mozogtunk volna olyan gyorsan és most nem tartanánk itt”.

A CIPS egyébként a legnagyobb, beszerzésre és szolgáltatásra szakosodott nemzetközi szakmai szervezet,150 országban van jelen és 110 ezer alkalmazottja van. Akkreditálás egy plusz biztosíték arra, hogy az érintett vállalat mindent annak szellemében tesz, hogy megőrizze jó hírét, megnövekedett hitelessége folytán nő a döntési szabadsága is, ebből kifolyólag jobban tudja ellenőrizni költségeit – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!