ERDON Helyi hírek

2014.12.15. 11:19

Ünnepeltek a Német Fórumnál

Nagyvárad- Vasárnap délután a Partiumi Keresztény Egyetem zsúfolásig megtelt dísztermében hangulatos karácsonyi ünnepséget szervezett a Német Demokrata Fórum (NDF). Főleg gyermekek léptek fel.

Nagyvárad- Vasárnap délután a Partiumi Keresztény Egyetem zsúfolásig megtelt dísztermében hangulatos karácsonyi ünnepséget szervezett a Német Demokrata Fórum (NDF). Főleg gyermekek léptek fel.

Múlt vasárnap délután a Helene Vodă vezette Német Demokrata Fórum (NDF) helyi szervezete idén is megrendezte hagyományos karácsonyi ünnepségét a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, mely ez alkalomból zsúfolásig megtelt a fellépő gyermekek szüleivel, hozzátartozóival. A cél hasonló volt, mint az ilyen típusú eseményeken lenni szokott, vagyis hogy a megjelentek közösen örvendezzenek, illetve készüljenek fel lélekben az Úr eljövetelére.

Elsőként a váradi Friedrich Schiller Német Elméleti Líceum Vasi Krisztina tanítónő által felkészített III. A. osztályos tanulói léptek fel egy színvonalasan előadott táncprodukcióval, majd az iskola előkészítő osztályosai következtek- Vesa Alexandra tanítványai- akik hupikék törpikéknek öltözve mondtak német nyelven vicces beszólásokat.

Betlehemi jelenet

Őket a IV. A és B osztályosok követték, akiket Jakabffy Emese és Székely Király Erzsébet tanítónők vezetésével zenés-irodalmi összeállítást mutattak be, illetve a jól ismert betlehemi jelenet is megelevenedett.

Az újpalotai Wilde Roze tánccsoport szinte állandó vendége az NDF ünnepségeinek, színpadra lépésük ezúttal sem maradhatott el. A négy gyertya történetének elhangzása után a nagyváradi Regenbogen tánccsoport örvendeztette meg szemet gyönyörködtető produkciójával közönségét, majd az NDF kórusának énekszámai zárták az összejövetelt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!