ERDON Helyi hírek

2014.12.08. 11:23

Szavazni lehet az alkalmazásra

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal által novemberben bevezetett Oradea City Report alkalmazás részt vesz a Partnerség egy Nyílt Kormányzatért (Open Government Partnership - OGP) által kezdeményezett versenyen, december 10-ig lehet rá szavazni a következő linken: <a href="http://ogp.gov.ro/concurs2014/premiul-ogp-romania-pentru-cea-mai-buna-aplicatie/" target="_blank">http://ogp.gov.ro/concurs2014/premiul-ogp-romania-pentru-cea-mai-buna-aplicatie/</a>

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal által novemberben bevezetett Oradea City Report alkalmazás részt vesz a Partnerség egy Nyílt Kormányzatért (Open Government Partnership - OGP) által kezdeményezett versenyen, december 10-ig lehet rá szavazni a következő linken: http://ogp.gov.ro/concurs2014/premiul-ogp-romania-pentru-cea-mai-buna-aplicatie/

Mint arról már beszámoltunk, az Oradea City Report egy ingyenes, mobiltelefonra kidolgozott alkalmazás, mellyel különféle észrevételeket lehet továbbítani mind a polgármesteri hivatalhoz, mind egyéb közintézményekhez – mint például a Helyi Közszállítási Vállalat, a Helyi Rendőrség, a RER Ecologic Service. Ez az interaktív kommunikációs módszer a polgári öntudat és a közintézményekben való bizalom növelését szolgálja, segítséget nyújtva egyúttal a problémák megoldásában, a közvagyon megóvásában és nem utolsó sorban a polgárok biztonságának megszilárdításában – áll a polgármesteri hivatal lapunkhoz továbbított közleményében.

Az OGP egy olyan nemzetközi egyezmény, mely a kormányok átláthatóságát, a korrupció megszüntetését és az új technológiák felhasználást a lakosokkal való kapcsolattartásban tűzte ki célul. A 64 tagállamot számláló egyezményen belül Romániában évente díjakat osztanak ki. Az idén a kormány és a lakosok közötti együttműködést díjazza az OGP, a kiválasztott témák között szerepel a közigazgatási átláthatóság is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!