ERDON Helyi hírek

2014.12.17. 12:34

Idősek és magányosak karácsonyi ünnepsége

Idén is megszervezte hagyományos karácsony előtti ünnepségét az Erzsébet nyugdíjas-kör a váradi CE Bethánia központban. Ezúttal is volt igehirdetés, zenés-verses műsor és közös ebéd.

Idén is megszervezte hagyományos karácsony előtti ünnepségét az Erzsébet nyugdíjas-kör a váradi CE Bethánia központban. Ezúttal is volt igehirdetés, zenés-verses műsor és közös ebéd.

Karácsonyi ünnepséget szervezett december 17-én délelőtt a váradi Erzsébet nyugdíjas kör az időseknek, magányosoknak, illetve mindazoknak, akik közösségben szerettek volna készülődni karácsonyra. A szép számú résztvevőt Visky Magdolna, a nyugdíjas kör vezetője köszöntötte, kiemelve, hogy a karácsony nem más, mint Istennek nem csak a népeknek, hanem személyre szóló ölelése. „Kívánom, hogy ezen a karácsonyon is mindenki érezze át Isten személyes ölelését” – tette hozzá. A közös éneklést követően Földessy Márta erdőgyaraki lelkipásztor hirdette Isten igéjét Lukács evangéliumának, második részének 8-20. versei alapján. Földessy Márta prédikációjában a pásztorok történetét elevenítette fel, hangsúlyozva, hogy mikor újrahalljuk azokat a történeteket, amelyek visszavisznek saját gyermekkorunkban, már nem számít, hogy mennyire jól ismerjük azokat.

Zenés-verses műsor

Mindannyian pásztorok vagyunk, akik vigyázunk a ránk bízott „nyájra”, legyen az akár a család, gyermekeink, unokáink, javaink, de mindannyiunknak szüksége van arra, hogy a megszokott, rutinosodott, megfáradt élethelyzetből Isten felállítson, és a bibliai pásztorokhoz hasonlóan meghalljuk az örömhírt és megtaláljuk a Messiást, és az életünk során ezt az örömhírt tudjuk másnak is továbbadni – hangzott el. Az igehirdetést követően gazdag énekes-verses műsor következett, amely alkalmával fellépett a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének kórusa, a fugyivásárhelyi gyülekezet kórusa, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai, valamint elhangzottak egyéni énekek és szavalatok is. A karácsonyi ünnepség idén is egy közös ebéddel zárult.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!