ERDON Helyi hírek

2014.11.12. 15:19

Szeret dolgozni és az emberekkel beszélgetni

Aczél Dóra több éven át dolgozott a Posticum Központban, újabban pedig Nagyvárad egyik festői épületében vezet egy olyan irodát, ahová gyakorlatilag bárki bejöhet dolgozni. Dóra férjhez ment, jelenleg két kisgyermek, Péter és Róza boldog anyukája.

Aczél Dóra több éven át dolgozott a Posticum Központban, újabban pedig Nagyvárad egyik festői épületében vezet egy olyan irodát, ahová gyakorlatilag bárki bejöhet dolgozni. Dóra férjhez ment, jelenleg két kisgyermek, Péter és Róza boldog anyukája.

Dóra szívesen beszél a Posticumnál eltöltött évekről. 2008-ban, közvetlenül azt követően került ide, hogy elvégezte az egyetemet, önkéntesként kezdett el dolgozni, később ő koordinálta az önkénteseket, majd a recepciónál is munkát vállalt. „Nagyon izgalmas volt, sok mindent csinálhattam. Mivel a Posticum kis intézmény, nincsenek szigorúan leosztva a feladatok, mindenki azt végzi, amire szükség van” - emlékezik vissza Dóra. Közeli ismerősei tudják, hogy nemegyszer egy-egy tál süteménnyel állított be a munkahelyére. „Ennek az a magyarázata, hogy nagyon szeretek sütni, azt viszont nem szeretném, ha a gyerekeim teletömnék magukat édességekkel. Úgyhogy ha tésztát sütöttem, egy keveset otthon hagytam, a többit meg elvittem” - tudjuk meg.

Új kihívások

Időközben Dóra férjhez ment, jelenleg két kisgyermek, Péter és Róza boldog anyukája. „A gyerekek nagyon megváltoztatták az életemet. Igazából most kezdem érezni, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba” - mondja. Mint hozzáteszi, nagyon szeret dolgozni, emberekkel beszélgetni, főleg az otthon eltöltött évek után, melyek leginkább „szoptatásról, főzésről, hisztiről szóltak”.

A Coworking office-nál az idén, kevéssel azt követően kezdte el a munkát, hogy visszajött a gyermeknevelési szabadságról. Egy új korszakot jelent ez számára, új kihívásokat, „pörgést” - hiszen ha van valami amit nem szeret, az a napi rutin. „Az, hogy reggel kilenctől délután ötig dolgozom, egy jó keret, melyben tudok mozogni. Viszont ha mindennap ugyanazt kellene csinálnom, belebolondulnék”.

A különleges hangulatú iroda amúgy annak a nemrég felújított műemlék épületnek a második emeletén működik, ahol a Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara új székhelye is van. Mint megtudjuk, egy uniós projekten belül hozta létre a Romániai Vállalkozásokért Egyesület és gyakorlatilag bárki eljöhet ide, akinek olyan környezetre van szüksége, ahol nyugodtan dolgozhat. „Egy nagyon vagány fiatal csapat alakította ki, melynek tagjai fontosnak tartják, hogy keretet biztosítsanak a kreatív munkára” - tudjuk meg. Ehhez pedig különféle kellékekre volt szükség: az íróasztalok és székek mellett babzsákokra, függőágyakra a padláson, „de aki akar, ugrálhat az X-box előtt is”. Meg persze kávéra és teára, hiszen a kreatív munkához olykor pihenés is dukál, fontos megérteni, hogy a szünet is része a munkanapnak, s utána jobban lehet dolgozni is.

A legújabb szerzemény pedig Igor, a kaméleon, „aki” tágas, fűtött terráriumban lakik és élő tücskökkel táplálkozik. Nagyon szelíd, kézhez szoktatott kis teremtmény – nem is csoda, hiszen akik megfordulnak az irodában, nemigen mulasztják el, hogy kivegyék egy pár percre.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!