ERDON Helyi hírek

2014.11.05. 09:20

Hangulatos őszi délután a Lorántffyban

Idén hetedik alkalommal szervezték meg a Tökjó délutánt V-VIII. osztályos diákoknak a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban.

Idén hetedik alkalommal szervezték meg a Tökjó délutánt V-VIII. osztályos diákoknak a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban.

November 4-én tartották meg a Tökjó délután elnevezésű őszi foglalkozást a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban. A kreatív délután ötlete hét éve merült fel a szervezőkben, Bán Imola és Márton Katalin tanárnőkben, ezzel lehetőséget szerettek volna teremteni a diákoknak, hogy különböző az őszhöz kapcsolódó foglalkozásokon vegyenek részt, amelyen kamatoztathatják kreativitásukat, kézügyességüket. Ahogy az elmúlt években is, a Tökjó délutánt az iskola V-VIII. osztályos tanulóinak szervezték meg, a diákok ezúttal is három versenyszámban mérhették össze ügyességüket: a mindenki által kedvelt töklámpás faragásban, a rímfaragásban, amely alkalmával őszi hangulatú verseket írhattak a tanulók, valamint a Váradon járt az Ősz című fotópályázatra beérkezett őszi fotókat is díjazta a háromtagú zsűri – Szabó Zsuzsanna igazgatónő, Zsiros Anikó aligazgatónő és Aszalós Ágnes tanárnő.

Finomságok

A Tökjó délután alkalmával nem csak a kreativitás kapott főszerepet, hanem a finomságok is. Az iskola tanárnőinek köszönhetően már hagyománnyá vált, hogy a résztvevő tanulóknak fánkot, lángost vagy sült tököt, teát szolgálnak fel, e mellett pattogatott kukoricát is majszolhatnak a tökfaragásban elfáradt diákok. Az esemény megszervezésében már több éve a DT is részt vesz, ők amellett hogy segítenek a kisebbeknek a tökfaragásban, társasjátékokkal is készülnek. Az idei Tökjó délután is remek hangulatban telt, amelyhez nem csak a foglalkozások, hanem a szép őszi dekoráció is hozzájárult.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!