ERDON Helyi hírek

2014.10.22. 11:59

Új lakó költözött az otthonba

Nagyvárad- A kápolna megáldása egy rendkívüli alkalom, hiszen ezáltal egy új és fontos lakó, Krisztus költözött a Szent Erzsébet Idősek Otthonába- hangsúlyozta az ünnepi misén a megyés püspök.

Nagyvárad- A kápolna megáldása egy rendkívüli alkalom, hiszen ezáltal egy új és fontos lakó, Krisztus költözött a Szent Erzsébet Idősek Otthonába- hangsúlyozta az ünnepi misén a megyés püspök.

Kedd délután Exc. Böcskei László váradi megyés püspök megáldotta a Caritas Catolica szervezet által a jóindulatú támogatók hozzájárulásával május óta működtetett Szent Erzsébet Idősek Otthona kápolnáját.

Az ünnepi szentmisén Szent Lukács könyvéből szólt az evangéliumi részlet. Elmélkedésében a megyés püspök rendkívüli alkalomnak nevezte az ünnepséget a közösség életében, amit azzal indokolt, hogy ezáltal lehetőség nyílik köszönetet mondani és hálát adni Istennek azért, hogy a jelenlevők közreműködők lehetnek a szeretete befogadásában és továbbadásában. Felidézte, hogy néhány hónappal ezelőtt a házszenteléskor a szilárd alapokra építkezők öröme jutott kifejezésre, azoké, akik Istenbe helyezték bizalmukat. Hangsúlyozta: az akkorihoz hasonló örömérzés nyilvánul meg a szívekben most is annak reményében, hogy nem csak kőfalakból, hanem élő kövekből épül ez az otthon, mely így képes arra, hogy befogadjon minden szépet és jót.

Történik valami új

A főpásztor felelevenítette azt is, hogy az elmúlt vasárnap részt vett Székelyudvarhelyen egy jubileumi ünnepségen annak kapcsán, hogy 150 évvel telepedtek le a mallersdorfi ferences nővérek Erdélyben. Az összefoglalók után elbeszélgetett egy idős apácával, aki sok mindennek tanúja volt az elmúlt évtizedek folyamán, s akinek visszatérő fontos gondolata volt, hogy az életünk során vannak olyan pillanatok, amikor Istenre összpontosítva valamit újat kell kezdenünk. Ezt nyomatékosította a megyés püspök is tegnap, hozzátéve: nyitottnak kell lenni Isten szava előtt, mert mindig történik valami új velünk, illetve a környezetünkben. A Caritas, illetve az otthon lakóinak életében is a kápolna megáldása egy új kezdetet jelent, hiszen ezáltal egy fontos lakó, az Úrjézus költözött be a házba, aki a kápolnában nyitott szívvel várja őket, hogy megosszák vele örömeiket és bánataikat, fájdalmaikat egyaránt, vigasztalja és bátorítsa őket, fényt hozzon az életükbe. Ahhoz azonban, hogy senki se érezze magát egyedül, az is lényeges, hogy ne csupán áhítattal és tisztelettel, hanem barátsággal is közelítsenek Jézushoz, aki állandóan a közelükben van, tette hozzá.

A megfontolandó szavakért Kóhr Balázs ny. plébános mondott köszönetet Exc. Böcskei Lászlónak, aki ezt követően üdvözölte az ünnepségen jelen lévő két holland jótevőt, a Steungroep Nederland- Roemenie nevű civil szervezetet képviselő Jan és Coby Willemsent.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!