ERDON Helyi hírek

2014.10.19. 17:34

Új barkácsáruház a régi helyén

Megnyílt péntek reggel a nagyváradi Brico Dépôt barkácsáruház. Körbenéztünk a nyitás napján: mit menyiért lehet vásárolni, minek van a legnagyobb keletje.

Megnyílt péntek reggel a nagyváradi Brico Dépôt barkácsáruház. Körbenéztünk a nyitás napján: mit menyiért lehet vásárolni, minek van a legnagyobb keletje.

Több százan várakoztak péntek reggel az Aradi úti Brico Dépôt barkácsáruház előtt, tudtuk meg Kelemen Tibor nagyváradi áruházigazgatótól. Ez más városokban is így volt, sőt, előfordult, hogy a tömeg miatt az eredetileg tervezett hét óránál hamarabb nyitottak – Váradon viszont nem volt szükség ilyesmire. Nem volt lökdösődés sem, az emberek civilizáltan viselkedtek.

Forgalom

Délig mintegy 2500-an fordultak meg az áruházban – ez a szám a várakozásoknak megfelelő, tudatta az igazgató, aki bízik abban, hogy a forgalom folyamatosan ilyen lesz.

Akárcsak az országban nyílt további öt Brico Dépôt áruházban, itt is kevesebb féle termékkel látták el az üzletet – a Bricostore 40 ezer terméke helyett itt mintegy 12 ezer féle áru van, mindenből a legfontosabb –, s ezeket ipari mennyiségben biztosítják. Viszonylag alacsony árakkal, folyamatos ellátással, és az úgynevezett arrivage termékekkel igyekeznek vonzani a vásárlókat – ez utóbbiak a piaci áruknál jóval olcsóbbak, de csak kis készleteket biztosítanak. Ottjártunkkor például 50 lej alatti radiátorokat, 20 lej alatti ütvefúró gépeket, 239 lejes automata fűrészgépeket, 200 lej alatti porszívókat láttunk – hogy csak néhányat említsünk.

A bejáratnál pedig egy kis kávézót rendeztek be – ennek az a különlegessége, hogy tíz óráig ingyen kávéval várják a vevőket. Ezzel elsősorban a mesteremberekre gondoltak, akik reggel innen szerzik be az aznapi munkára való nyersanyagot, mondta az igazgató.

Vélemények

Megkérdeztünk néhány vásárlót is arról, hogy mi a véleménye az új üzletről. Volt, aki arról számolt be, hogy vásárolt néhány dolgot és egyebeket is megvett volna, de már nem volt pénze, s olyan is, aki szerint nincs lényeges különbség a korábbi és a jelenlegi barkácsáruház között.

Mint láttuk, sokan vásároltak olcsó falfestéket, a kályhák is fogytak, az előregyártott ablakok is, s különféle deszkákat is sokan szereztek be az első nap folyamán – hogy csak néhányat említsünk a népszerű árucikkek közül.

Az utóbbi hónapok során hat Brico Dépôt barkácsáruház nyílt az országban, ezek a brit Kingfisherhez tartoznak, mely a legnagyobb európai lakberendezési kiskereskedési lánc.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!