ERDON Helyi hírek

2014.10.15. 14:49

Még egy bevásárlóközpont nyílik

Nagyvárad- Csütörtökön 7.30 órakor újabb Kaufland bevásárlóközpont nyílik Váradon, ezúttal a Ştefan Octavian Iosif utca 3. szám alatt, a volt Înfrăţirea háta mögött. Több mint 22 ezer terméket kínálnak.

Nagyvárad- Csütörtökön 7.30 órakor újabb Kaufland bevásárlóközpont nyílik Váradon, ezúttal a Ştefan Octavian Iosif utca 3. szám alatt, a volt Înfrăţirea háta mögött. Több mint 22 ezer terméket kínálnak.

Újabb bevásárlóközponttal gazdagodott Nagyvárad amúgy sem szegényes palettája: szerda délután hivatalosságok jelenlétében ünnepélyesen felavatták és megáldották a német Kaufland üzletlánc harmadik itteni bevásárlóközpontját, mely Várad-Ősiben épült zöldberuházásként, a Ştefan Octavian Iosif utca 3. szám alatt, az egykori Înfrăţirea gyár háta mögött. Összesen több mint 3600 négyzetméteren terül el, körülbelül 130 alkalmazottnak biztosít munkahelyet, és 240 parkolóhelyet is kialakítottak a közelében. Hétköznaponként 7.30-22.00 óra, szombat-vasárnap pedig 8-20 óra között tart nyitva.

Claudiu Popa igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy két részlegüket tekintik erősségüknek: a naponta megújuló zöldség- gyümölcs részt, valamint azokat a pultokat, polcokat, ahol eladók segítségével, a tanácsaira hagyatkozva lehet kiválogatni a kívánt árut. Büszkeségük még a hentesrészlegük (zöld színű tarja is kapható), valamint a saját előállítású termékeik, s elsősorban a regionálisra helyezik a hangsúlyt, diszkont árakkal csábítva a vásárlókat. Felfigyeltünk ezenkívül a kétnyelvű feliratokra, valamint arra is, hogy Magyarországról származó termékek is vásárolhatóak náluk.

Kedvezmények

A hypermarketben amúgy egyaránt megtalálhatóak élelmiszerek, háztartási eszközök, konfekciótermékek, lábbelik, játékok, elektronikai cikkek, papíráruk, a szabadidő eltöltéséhez alkalmas tárgyak, idényáruk stb., és a nyitás alkalmából jelentős kedvezményekkel várják az ügyfeleket.

A Kauflandot 1930-ban alapította Josef Schwarz élelmiszerkereskedő. A fasizmus előretörése gátat szabott a társaság lendületének, majd 1968-ban nyitották meg az első kisméretű üzletet a németországi Backnang nevű településen. 1984-ben felavatták az első nagyobb bevásárlóközpontjukat a szintén németországi Neckarsulmban. Az egyesült Németországban 1990-ben egy Meissen-i sátorban várták először az ügyfeleket. 1998-ban külföldön is terjeszkedni kezdtek, az első célállomás Csehország volt. 2005-ben a cégcsoport Romániában is megjelent, napjainkban pedig hét európai országban működik a hálózat, 1110 áruházzal.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!