ERDON Helyi hírek

2014.09.18. 17:13

Országos drift-bajnokság az ERA-ban

Gyorsaság, kézügyesség és kreativitás - ezekkel a tulajdonságokkal kell rendelkezzen az a közel 30 pofi sofőr, aki az ország minden részéből érkezik ezen a hét végén az ERA Parkhoz, hogy a szeptember 20-én és 21-én tartandó országos drift-bajnokságban túrázza a motorokat.

Gyorsaság, kézügyesség és kreativitás - ezekkel a tulajdonságokkal kell rendelkezzen az a közel 30 pofi sofőr, aki az ország minden részéből érkezik ezen a hét végén az ERA Parkhoz, hogy a szeptember 20-én és 21-én tartandó országos drift-bajnokságban túrázza a motorokat.

A rajt szombat délelőtt 10 órakor lesz, amikor egy fél órán át tesztelik és melegítik a motorokat. Aztán 10 és 13 óra között tartják a szabadedzést látványos bemutatókkal, 13 és 15 óra között tartják az úgynevezett Drift Taxit, melynek során az érdeklődők egy helyben megállapítandó összeg fejében maguk is megtapasztalhatják a maximumra pörgetett motorok okozta adrenalin hatását, az utas helyén.

Egy órányi szünetet követően, 16 és 19 óra között magyarországi vendégek tartanak látványos show-t, melynek során két, négy, sőt, hat autó is lesz egyszerre a pályán, mondta el Ionut Sabadus, aki az országos drift-egyesületekkel közösen szervezi az eseményt.

Vasárnap 10 és 10.30 óra között folytatódik az autók tesztelése, 13 órától kezdődnek az edzések. A kvalifikációt 13.30 és 15 óra között tartják, a versenyre pedig 15.30 és 18 óra között kerül sor. A bajnokság 5 fordulóból áll, ezek egyike a nagyváradi, az ezek során gyűjtött pontok alapján dől el a bajnoki cím sorsa. A versenyzők között ott van a kolozsvári Daniel Alexandru Ciulean, aki az egyik legnépszerűbb versenyző az országban, egy Nissan Highline volánjánál fog ülni, de itt lesz Szabó István is, aki a Román Kupa 3. helyezettjeként egy Toyota Supra kormányánál mutatja meg tudását. A várakozások szerint ők ketten fognak nagy csatát vívni. Az eseményre a belépés ingyenes.

Régiségvásár, ingyenes filmek és cirkusz az ERA-ban

A hét végén a "hagyományos" programok kedvelőit is várják az ERA Parkba.

Szombaton a bevásárlóközpont kupolája alatt 10 és 18 óra között újra régiségek vásárát tartják, melyen több mint 30 kiállító kínál az érdeklődőknek bizsukat, bélyegeket, érméket, porcelánokat, művészeti alkotásokat.

A gyerekeknek szóló filmetitések során szombaton 11 órától a Pán Péter - Visszatérés Seholországból, míg vasárnap ugyancsak 11 órától a Susi és Tekergő című filmeket lehet megnézni, román nyelvű szinkronnal, ingyen.

Jó szórakozást ígér a Budapest Nemzetközi Cirkusz, mely szeptember 21-ig tanyázik a központ parkolójában. Hétfőtől péntekig 19 órától tartanak előadásokat, szombaton és vasárnap 16 és 19 órakor. A jegyek ára gyerekeknek 20 lej, felnőtteknek 30 lej, zsöllyébe 40 lej.

A régiségek vásáráról ide kattintva lehet többet megtudni: http://era-oradea.ro/ro/targ-de-antichitati-4

Az ingyenes filmek részletei itt találhatóak: http://era-oradea.ro/ro/weekend-uri-cu-filme-gratuite

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!