ERDON Helyi hírek

2014.09.22. 11:59

Hálaadó ünnep volt Várad-Réten

Nagyvárad- Mérföldkőnek nevezhető nap volt a vasárnapi a Csillagocska zeneóvoda és alapítvány életében: Mikló Ferenc esperes megáldotta az elkészült új épületüket, melyet a gyerekek birtokba vettek.

Nagyvárad- Mérföldkőnek nevezhető nap volt a vasárnapi a Csillagocska zeneóvoda és alapítvány életében: Mikló Ferenc esperes megáldotta az elkészült új épületüket, melyet a gyerekek birtokba vettek.

Hálaadó istentiszteleti alkalomra gyűltek vasárnap délelőtt össze a várad-réti református egyházközség tagjai és vendégeik: az elmúlt évek néha fáradságos, de ugyanakkor örömteli előkészítő munkájának gyümölcseként, a lelkes támogatóknak is köszönhetően végre birtokba vehették a Csillagocska Zeneóvoda új épületét, mely nem csupán a 85 gyermek második otthonául, hanem a hasonló nevű alapítvány székhelyéül is szolgál ezentúl.

Szószéki beszédében dr. Pálfi József parókus lelkipásztor a jézusi szeretet gyakorlásának fontosságát emelte ki, melynek sajátos jellemvonásai közé tartozik, hogy mindig megbocsátó, sohasem elváró, hanem áldozatos és ugyanakkor önzetlen, érdek nélküli.

A meghívottak közül elsőként Hegyi László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára szólalt fel, aki azt érzékeltette, milyen fontos szerepet tölt be a zene és az óvoda egy gyermek fejlődésében.

Csokitojás

Tőkés László európai parlamenti képviselő úgy vélekedett: a Csillagocska óvodában egy igazi szeretetközösség körkörös rendszere valósul meg, mely úgy van megszerkesztve, mint a templom épülete a tervező által. Dr. Béres József, a Béres Zrt. elnökének gondolatai után a luxemburgi Urs Fricker és a svájci dr. Peter Hauri a jövőt jelképező hatalmas csokitojással ajándékozta meg az ünneplőket.

A rendezvényen közreműködtek: a gyülekezet Sztárai Mihály Énekkara, a Csillagfény Kórus, a Csillagocska Zenekar és Néptáncegyüttes tagjai, a Váradi dalnokok, a Nagyváradi Asszonykórus és az óvodások. A részletekre visszatérünk.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!