ERDON Helyi hírek

2014.09.16. 15:36

A hétvégén MIÉRT-Akadémia lesz Püspökfürdőn

A Magyar Ifjúsági Értekezlet szervezésében ezen a hétvégén, szeptember 19–21. között kerül sor a XIII. MIÉRT Akadémiára, Püspökfürdőn. A tanácskozás idei témája az ifjúság és a sport.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet szervezésében ezen a hétvégén, szeptember 19–21. között kerül sor a XIII. MIÉRT Akadémiára, Püspökfürdőn. A tanácskozás idei témája az ifjúság és a sport.

A Perla hotelben zajló rendezvény célja egy olyan szakmai esemény megvalósítása, ahol a fiatalokat érintő és őket foglalkoztató témák kerülnek terítékre. Az Akadémia alappilléreit a szakmai előadások képezik, a résztvevőknek lehetőségük nyílik szakemberek segítségével megvitatni különböző problémákat, illetve szakmai tapasztalatcserére is sor kerülhet.

Az idei Akadémia témája az ifjúság és sport. Aki már találkozott ifjúsági vagy civil szervezettel, tudja és elismeri, hogy az ifjúság és sporttevékenységek szorosan összefüggenek, ezért a legtöbbször a kormányzati politikák összekötik e két területet. A mostani MIÉRT Akadémia segít belekóstolni a legfrissebb ifjúságpolitikai kérdésekbe, bemutatva a sportolás által adódó lehetőségeket a fiatalok számára. Erdély számos részén sokan léptek át az ifjúsági szervezeti életből az önkormányzati vagy a kormányzati struktúrába, az ő tapasztalataikat fogják meghallgatni ezen a hétvégén. Az elismerésnek örvendő szakemberek, ismert politikusok és civil szervezeti vezetők részvétele, valamint a szakmai előadások, a témához kapcsolódó műhelymunkák és szabadidős tevékenységek garantálják az idei MIÉRT Akadémia sikerét. A programok változatosságát az Akadémia helyszíne is biztosítja, amely nem csak könnyen megközelíthető, de kiváló turisztikai látványosságokkal is rendelkezik.

A rendezvény partnerei az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, az Európai Tanulmányok Központja (Wilfried Martens Centre for European Studies), a Kós Károly Akadémia Alapítvány, az Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint a Communitas Alapítvány.

A program

Szeptember 19., péntek: 16.00- Hivatalos megnyitó (Biró Rozália szenátor,

Bodor László, az RMDSZ főtitkár-helyettese, Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke, Jakab Adorján, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökhelyettese).16.45 – 17.45- Önkormányzati sportklubok menedzsmentje

(Benedek Árpád Csaba, Székelyudvarhely alpolgármestere, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő), 18.00 – 19.00- Gyakornoki program és EU direktívák

(Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője).

Szeptember 20., szombat: 10.00 – 10.50 Jenei Imre nagyváradi mesteredző, az 1986-os BEK győztes Steaua edzője, Románia és Magyarország volt szövetségi kapitánya, 11.00 – 12.00 László Csaba székelyudvarhelyi származású edző, az MTK Budapest nemzetközi játékosmegfigyelő rendszerének igazgatója, Litvánia és Uganda volt szövetségi kapitánya, 12.00 – 13.00 Erdélyi Magyar Diák Olimpia (Bodor László, az RMDSZ főtitkár-helyettese, Kákes Lóránd, a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum testnevelő tanára), 16.00 – 17.00 Kelemen Hunor Szövetségi elnök, az RMDSZ államelnök-jelöltje, 17.00 – 19.00- Workshopok.

Szeptember 21., vasárnap

10.00 – 10.50 Az önkormányzat szerepe a sport világában (Kósa Lajos, Debrecen megyei jogú város polgármestere), 11.00 – 13.00 Két keréken magyarul - Novák Ede paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó, a Román Kerékpár Szövetség elnöke, Elhatározás, döntés, kitartás - Tófalvi Éva, román színekben versenyző csíkszeredai biatlonista síző, világkupa győztes, A motorversenyek világa - Zsigmond Zoltán, kolozsvári származású gyorsmotoros. A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát!További részletek: http://akademia.miert.ro/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!