ERDON Helyi hírek

2014.08.06. 16:01

XVIII. ODFIE Színjátszó találkozó

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) hozzánk eljuttatott közleményéből megtudhattuk, hogy 2014. július 31. – augusztus 4. között Szentháromságon (Marosszék) szervezte meg a XVIII. ODFIE Színjátszó találkozót, mely az idén a „SzínHáromság” nevet viselte.

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) hozzánk eljuttatott közleményéből megtudhattuk, hogy 2014. július 31. – augusztus 4. között Szentháromságon (Marosszék) szervezte meg a XVIII. ODFIE Színjátszó találkozót, mely az idén a „SzínHáromság” nevet viselte.

A következő településekről érkeztek színjátszó csoportok: Szabéd, Marosvásárhely, Kolozsvár, Homoródszentpál, Vargyas, Szentábrahám, Szentgerice, Bölön, Felsőrákos, Homoródszentpéter, Alsó-Felső-Szentmihály és Székelykeresztúr (a Berde Mózes Unitárius Gimnázium BEMUGRI színjátszó csoportja). Rajtuk kívül számos műélvező vett részt a találkozón, így a résztvevők létszáma elérte a 480-at.

Az üdvözlő beszédek után, a színjátszó csapatok bemutatkoztak, majd este színpadra lépett a Daltutajok együttes. A napot hatalmas tábortűz zárta, amely mellett a fiatalok jó kedvvel énekeltek.

Pénteken és szombaton, a reggeli áhítattól estig előadások bemutatására került sor. Az előadásokat szakemberek által vezetett műhelymunkák egészítették ki.

A székelyudvarhelyi Üvegfigurák diákszínjátszó csoport NEMzedék című előadását láthatták a fiatalok, majd a napot a SzínHáromság Tour Night csapatvetélkedő zárta.

A szombat esti hangulatot a székelyudvarhelyi Face Today zenekar koncertje fokozta.

Vasárnap Bálint Róbert mészkői lelkész tartott istentiszteletet. Ebéd után a gálaműsor keretében a díjkiosztás következett.

Díjkiosztás

Az első helyezést a székelykeresztúri BEMUGRI színjátszó csoport nyerte el, akik a közönségdíjat is hazavihették. Második lett a kolozsvári egylet szenior csapata. A dobogó harmadik fokára pedig a marosvásárhelyi csapat került. A zsűri különdíját Szentábrahám vitte haza. Emellett a zsűri kilenc alakítási díjat, két kontraszt-díjat és egy egyéni különdíjat is kiosztott. Az alakítási díjakban Csécs Sándor (Szabéd), Farkas Anna (Kolozsvár), Kondert Mátyás (Marosvásárhely), Mátyus Zsolt (Marosvásárhely), Nagy Norbert (Marosvásárhely), Nagy Zselyke Tünde (Szentábrahám), Román Eszter (Kolozsvár), Sántha Orsolya (Kolozsvár) és Szabó Gergő (Kolozsvár) részesültek.

A két kontraszt- díjat Pál Roland (Felsőrákos) és Réz Edina (Felsőrákos) érdemelték ki. A legjobb mesélőnek pedig Ilkei Klementina Imelda (Vargyas) bizonyult.

A rendezvény a Vecker együttes koncertjével, és záró mulatsággal ért véget.

A rendezvény fő támogatói: a Magyar Unitárius Egyház, a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Gondviselés Segélyszervezet, az Erdély Mentőcsoport, a Magyar Ifjúsági Tanács, az Ifjúsági Caritas Egyesület, a Communitas Alapítvány és a SzilDeck Kft.

A rendkívül értékes rendezvényen a fiatalok aktívan kapcsolódhattak be a színjátszásba, megismerhették annak varázsát. Színházszerető nemzedék modellálásához járul hozzá.

Csomafáy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!