ERDON Helyi hírek

2014.08.30. 11:23

Orvosi ügyeleti központot avattak

Péntek délben hivatalosan is felavatták Érmihályfalván az állandó orvosi ügyeletet, mely a gyakorlatban már két héttel korábban megkezdte működését.

Péntek délben hivatalosan is felavatták Érmihályfalván az állandó orvosi ügyeletet, mely a gyakorlatban már két héttel korábban megkezdte működését.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, mintegy egy éves előkészítés után augusztus 15-től újra van állandó orvosi ügyelet Érmihályfalván, ami a 2008-ban megszűnt szolgáltatás újraindítását jelenti. Az ügyelet hivatalos avatóját augusztus 29-én, pénteken tartották meg az Egészségügyi Központban lévő székhelyén. A földszinti folyosón Karsai Attila alpolgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, számos intézményvezetőt, egészségügyi szakembereket. Az alpolgármester felidézte azt az időszakot, amikor ő maga még igazgatóként irányította a mai kórházépület felújítását, melyben most az ügyelet is helyet kaphatott. Kiemelkedően fontosnak nevezte az eseményt, tekintettel arra, hogy nem csak a város, de a környező települések is állandó orvosi ellátáshoz jutnak. Ígéretet tett, hogy az önkormányzat a maga részéről támogatja az ügyelet működését, és reméli, ugyanígy tesz a maga során az Egészségügyi Biztosítóház is, bár annak képviselője nem tett eleget az ünnepségre szóló meghívásnak, hogy esetleg megerősíthette volna ezt.

Folytassák a bővítést

Cseke Attila képviselő is felidézte, hogy egészségügyi minisztersége idején hogyan sikerült megakadályozni a helyi egészségügy leépítését, majd számadatokat sorolt az akkoriban indított egészségügyi átszervezés eredményeiből: 2010-ben országosan 88 ügyeleti központ volt, 2013-ban már 257, míg Bihar megyében 8-ról 25-re emelkedett számuk. A politikus biztatásként üzente az önkormányzati vezetőknek: folytassák ezt a bővítést. Nyakó József polgármester is az önkormányzat támogatását hangsúlyozta, és megköszönte a szervezési munkában résztvevők tevékenységét, kiemelve Karsai Attilát, és dr.Turucz Máriát. Utóbbi mint családorvos és mint megyei tanácsos fejezte ki reményét, hogy a mostani, immár harmadik ügyeletindítási nekirugaszkodás hosszabb életű lesz, mint az előzőek, majd tudatta, hogy szeptember elsejétől hétköznapokon 17 és 7.30 óra között, hétvégeken és hivatalos ünnepekkor 0-24 órás órarenddel működik az ügyelet. Az avatószalagot dr.Turucz Mária, Cseke Attila és Nyakó József vágta át, majd mindenki megszemlélhette az elvárásoknak megfelelően berendezett két helyiséget. Az ügyeletnek telefonszáma is van (0755-088131), illetve a kórház bejáratánál elhelyezett csengővel is jelezhet a segítségre szoruló.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!