ERDON Helyi hírek

2014.08.03. 14:24

Ahol ünnepnap helyett hétköznapokra vágynak

Vasárnap is szeretnének a hétköznapokra jellemző hangulatot, ezért tüntettek a nagyváradi Európa Lakópark lakói vasárnap délelőtt.

Vasárnap is szeretnének a hétköznapokra jellemző hangulatot, ezért tüntettek a nagyváradi Európa Lakópark lakói vasárnap délelőtt.

Vasárnaponként a reggeli óráktól kezdve délután két-három óráig teljes a felfordulás az Európa lakóparkban, ugyanis a lakónegyed tőszomszédságában lévő ócskapiacra kilátogató emberek számos kellemetlenséget okoznak az ott élőknek, akik már több beadványt is eljuttattak a polgármesteri hivatalhoz, amelyekben gondjaik orvoslását kérték, de mindeddig süket fülekre találtak. A hivatal közönye sarkallt egy maroknyi lakót arra, ahogy tiltakozó megmozdulást szervezzen a lakópark ócskapiac felőli bejáratánál. Vajna Emő Kamilla, a vasárnapi tüntetés egyik szervezője elmondta: „ A legnagyobb probléma az, hogy vasárnaponként olyan helyzet van a lakóparkunkban, mintha az ócskapiac kellős közepén lennénk, de mi nem azért költöztünk lakóparkba, hogy piaci környezetben töltsük el a vasárnapjainkat. Az ócska piacra jövők a házaink előtt parkolnak, itt hagyják az utánfutókon az állatokat, autógumit cserélnek, autót takarítanak itt, koszt hagynak, hangoskodnak, szemetelnek”. Az egyik lakó azt is látta, hogy kocsiból kiszálló emberek kis- és nagydolgukat is az ő házaik előtt végzik el. Vajna Emő Kamilla elmondta, hogy a megoldás egyszerű lenne: a lakópark bejáratához ki kellene helyezni egy sorompót amit a mentők, a rendőrök és a tűzoltók mellett csak a lakók használhatnának. De ha ez is nagy költség a város számára, az is elég lenne, ha betartatnák a már kihelyezett közlekedési táblákat, amelyek egyértelműen jelzik, hogy vasárnaponként 6-14 órák között hol nem lehet parkolni. A táblák ellenére kint jártunkkor is gyakorlatilag mindenhol parkoló autókat lehetett látni. A tüntetést biztosító rendőrök egyébként egyenként szállíttatták el a tilosban parkoló járműveket. A lakók problémája viszont az, hogy hónapokon át senki nem ellenőrzi ezt, mint ahogy minden mást is elhanyagol a város a lakóparkban. „Mi az A. adóövezetbe tartozunk, de egy játszóteret nem épít ide a város, ide ki nem járnak takarítani, nem aszfaltoznak, de még az itt lévő körforgalomba parkoló autókat sem szállítják el” - fogalmazott Herman Noémi egy másik elégedetlenkedő lakó, aki úgy tudja, hogy ennek a hanyagságnak az oka Ilie Bolojan polgármester és a lakóparkot építő Impact cég közötti rossz viszony. A tüntetés kora délután egy óráig tartott, incidensek nem történtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!