ERDON Helyi hírek

2014.08.28. 10:59

AgroBihor vásár az ERA Parkban: versenyek, kiállítások, és egy szuperkoncert Aurel Tămaş-al!

A nagyváradi ERA park pár napon keresztül a földművelők fővárosa lesz! Fogatok versenye, állatkiállítás, mezőgazdasági felszerelések bemutatása, pónilovaglás a gyermekek számára, és egy Aurel Tămaş-koncert az AgroBihor vásár fő attrakciói, amelyet augusztus 29. és 31. között szerveznek meg a bevásárlóközpont parkolójában.

A nagyváradi ERA park pár napon keresztül a földművelők fővárosa lesz! Fogatok versenye, állatkiállítás, mezőgazdasági felszerelések bemutatása, pónilovaglás a gyermekek számára, és egy Aurel Tămaş-koncert az AgroBihor vásár fő attrakciói, amelyet augusztus 29. és 31. között szerveznek meg a bevásárlóközpont parkolójában.

Az immár hatodik alkalommal megszervezett AgroBihor vásáron több mint száz kiállító fog részt venni itthonról és külföldről: zöldségtermesztők, virágkertészek, szezongyümölcsöket termesztők, méhészek, állattenyésztők, gabonatermesztők. Állatok sokaságát lehet majd megtekinteni a parkolóban: kecskéket, juhokat, de még pónikat is, amelyeket a gyermekek nem csak megcsodálhatnak, hanem lovagolhatnak is rajtuk. Ugyanitt lesznek fellelhetők a mezőgazdasági gépeket előállító és forgalmazó cégek, vagy a különböző alkatrészeket forgalmazók.

A rendezvény pénteken, augusztus 29-én 11 órakor kezdődik, a hivatalos megnyitót követően a résztvevők megtekinthetik a kiállítók standjait. A vásár első napja az ERA park kupolája alatt fog zárulni, ahol a népszerű előadó, Aurel Tămaş fog fellépni, 18 órai kezdettel. A belépés ingyenes a koncertre.

A vásár második napján, szombaton, augusztus 30-án szántóföldi, szezonjellegű bemutatók is szerepelnek a programban: napraforgó-betakarítás, növényi származékok zúzása, szkarifikálás, talaj-előkészítés és vetés. Az esemény a repülőtérrel szemben fog zajlani, 11 órai kezdettel. Egyedinek számít a programban a fogatok versenye, amelyre 14 órai kezdettel kerül sor a Bricostore parkolója melletti területen.

A belépés a vásárra ingyenes, csupán az a rész képez kivételt, ahol a mezőgazdasági felszereléseket mutatják be: itt a felnőtteknek 5 lejbe kerül a belépő.

Megjegyzendő, hogy a szórakoztató rész mellett az AgroBihor vásáron résztvevők szakemberektől értesülhetnek a legújabb mezőgazdasági technológiákról, de meg lehet tudni azt is, hogyan zajlik a napraforgó betakarítása, hogyan zúzzák össze a növényi származékokat, hogyan készítik elő a talajt a vetéshez, illetve hogy mit is jelent pontosan a vetés.

A mezőgazdászok és azok, akik ezen a területen akarnak vállalkozásba fogni, egy francia szakembertől tudhatják meg például, hogy 2016-tól kezdve kötelezve lesznek arra, hogy ellenőriztessék a gyomirtó szereket szóró gépeket. A francia meghívott egy mozgó műhely segítségével fogja bemutatni az érintetteknek, hogyan zajlik mindez, hogy időben fel tudjanak készülni.

Az AgroBihor vásárt a Mistef Serv, a Bihar Megyei Tanács és a Bihar Megyei Agrárkamara szervezi, az ERA Park támogatásával.

A rendezvény részletes programja a következő:

Augusztus 29., péntek

11.00 Hivatalos megnyitó

11.40 A standok megtekintése

12.30 Fórum a bihari mezőgazdászok részvételével az intézményi együttműködésről

14.00 Szimpózium: „Amenajamentul pastoral” (OUG 34/2013), prof. dr. ing. Ioan Pădureanu.

15.00 Szimpózium: „Obligativitatea autorizării maşinilor şi echipamentelor de erbicizat”, dr. ing. Sorin Tiberiu Bungescu

16.00 A legszebb kiállított szarvasmarhák díjazása

18.00 Népzenei koncert, különleges meghívott Aurel Tămaş

Augusztus 30., szombat

11.00 Traktorok és mezőgazdasági gépek bemutatója, a Repülőtérrel szemben, bemutatja dr. ing. Sorin Tiberiu Bungescu

14.00 „Agro Bihor Kupa” – fogatok versenye a Bricostore parkolója melletti területen

14.30 A juh- és kecsketenyésztők egyesületeinek találkozója

15.00 Szimpózium: „Ecocondiţionatele, bunele condiţii agricole de mediu (GAEC 1-12), bemutatja a Bihar Megyei Agrárkamara

17.00 A fogatok versenyének díjátadó ünnepsége, illetve a legszebb lovak díjazása

17.30 A kiállított juhok és kecskék díjazása

Augusztus 31., vasárnap

11.00 A legszebb stand díjazása

14.30 Tombolasorsolás

16.00 Az Agro Bihor – 2014 vásáron való részvételt igazoló oklevelek átadása

Bővebb információk a http://era-oradea.ro/ro/agro-bihor-2014 honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!