ERDON Helyi hírek

2014.07.31. 12:58

Szabó K. István elhagyja a váradi színházat

Már egy ideje szóbeszéd tárgya volt Nagyváradon, de most megerősítést nyert: Szabó K. István, a nagyváradi Szigligeti Színház művészeti igazgatója 2015. január 1-től elhagyja az intézményt.

Már egy ideje szóbeszéd tárgya volt Nagyváradon, de most megerősítést nyert: Szabó K. István, a nagyváradi Szigligeti Színház művészeti igazgatója 2015. január 1-től elhagyja az intézményt.

A váradi Szigligeti Színház vezetősége sajtótájékoztatót hívott össze tegnap, amelyen a kulturális intézmény három társulata által a következő évadra tervezett előadásait, programjait ismertették. A sajtótájékoztató keretében kérdésünkre válaszolva Szabó K. István elmondta: személyi okokra hivatkozva 2015. január 1-jei hatállyal leköszön a Szigligeti Társulat művészeti igazgatói tisztségéről. De, mint elhangzott, a Szigligeti Társulat következő évadjának programját még teljes mértékben Szabó K. István állította össze.

A művészeti igazgató a távozása kapcsán a következőképpen fogalmazott: „nem korszakok zárulnak le, hanem folyamatok vannak, és bízom abban, hogy a Szigligeti Színház a jövőben még jobb lesz.” Szabó K. István elárulta, hogy távozása után szabadúszó rendezőként folytatja karrierjét, máris több színháztól van felkérése előadások rendezésére, és mint kérdésünkre válaszolva elmondta, Nagyváradra is visszajön a jövőben rendezni, amennyiben erre felkérést kap. Ugyancsak kérdésünkre válaszolva Czvikker Katalin a színház menedzsere elárulta, hogy már folynak a tárgyalások Szabó K. István utódjáról, de azt nem kívánta elárulni, hogy kivel, kikkel tárgyaltak eddig erről, mondván, hogy nem időszerű még erről a kérdésről beszélni.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!