ERDON Helyi hírek

2014.07.12. 18:03

SzabadságFeszt – Második Nap

A csütörtök estét bezáró fergeteges buli olyannyira remekül sikerült, hogy a fesztiválozókat alig lehetett a sátraikba zavarni még éjjel három után is. Az ébredést azonban nem csupán a fejfájás tette kellemetlenné, hanem a beígért zivatar, amely nem kímélte a kissé másnapos és minden bizonnyal aludni vágyó fiatalokat.

A csütörtök estét bezáró fergeteges buli olyannyira remekül sikerült, hogy a fesztiválozókat alig lehetett a sátraikba zavarni még éjjel három után is. Az ébredést azonban nem csupán a fejfájás tette kellemetlenné, hanem a beígért zivatar, amely nem kímélte a kissé másnapos és minden bizonnyal aludni vágyó fiatalokat.

A fesztivál második, pénteki napján heves esőzés következtében a délelőtti programok szüneteltek, illetve későbbre tolódtak. A délelőtt folyamán, amint az eső kicsit elcsöndesedett, a fehér pólót viselő Staff (a szervezői stáb - szerk.megj.) azzal foglalta le magát és a fesztiválozókat, hogy a kevésbé szerencsés, de az elmúlt órákban annál több esőt kapók sátrait és egyéb ingóságait átköltöztették a terület egyik végéből a másikba, ,,beáldozták’’ nekik a kisebbik rendezvénysátrat – ahogy azt Bántó Norbert főszervező megfogalmazta.

A programok csúszása ellenére a fesztivál valóban elkezdődött a délután folyamán, a megnyitó után, elsőként Kun Zsolttal a színpadon, aki a stand up comedy képviselőjeként szórakoztatta a közönséget, amit dartsverseny követett a strand színpada mellett.

A nagyszínpadon18 órától kezdődtek a programok. Margittai tánccsoportok előadásait láthatta a kíváncsi közönség. Az első csapat a Smile Girls nevet viselte, akik színes kosztümjeikkel és jól megválasztott zenéjükkel hamar lekötötték a közönség figyelmét. A lánycsapatban több korosztályt is megfigyelhettünk, produkcióik mozgáskultúrája, lendületes és mesterien kivitelezett mozdulataik minden figyelmet megköveteltek a közönségtől.

A péntek esti koncertek sorát Ana Maria Aniţa Mihăieş nyitotta, a romániai X-faktor tavalyi döntőse. A bemelegítést tovább támogatta Fodor Jennifer és a Roxxon, akik rockdalokat adtak elő, külföldi slágerek feldolgozását és saját szerzeményeket egyaránt.

A sötétedéssel egy időben érkezett egyre több ember a nagyszínpad elé, akik együtt énekeltek, tapsoltak és táncoltak DJ Szatmárival és Jucussal. Slágereik között nemigen volt olyan, amelyiket ne ismerte volna a közönség. Az énekesnőnek és csapatának (két táncoslány is kísérte őket) sikerült elérnie, hogy a közönség felszabaduljon és valóban ne törődjön mással, mint dalaik egymást követő sorával.

Az este és talán a teljes nap fő attrakciója a By The Way fiúcsapata volt, akiket, mint mindenhol, Margittán is őrjöngő lányok vártak. A közönség száma folyamatosan nőtt a fiúk előadása előtt és alatt, ami óriási siker volt. Koncertjük után szakítottak néhány percet arra, hogy lencsevégre kapják őket a rajongók és kiosszanak néhány autogramot. A buli újabb DJ partival folytatódott, amelynek hangulata nem maradt el az előző estitől.

Szamos Mariann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!