ERDON Helyi hírek

2014.07.14. 12:37

SzabadságFeszt: az utolsó napon volt a legnagyobb a zsongás

Három borongós, záporokkal tarkított nap után vasárnap végre beköszöntött a szikrázó napsütés a SzabadságFeszt helyszínére. Ez egyet jelentett azzal, hogy a margittai városi strand medencéi megteltek fürdőzőkkel, és már kezdődhetett is a buli.

Három borongós, záporokkal tarkított nap után vasárnap végre beköszöntött a szikrázó napsütés a SzabadságFeszt helyszínére. Ez egyet jelentett azzal, hogy a margittai városi strand medencéi megteltek fürdőzőkkel, és már kezdődhetett is a buli.A vasárnap reggelt egy laza, de komoly beszélgetéssel nyitotta Demián Zsolt a Csináljuk a fesztivált rádióműsorban, amit a medence szélén ülve ejtett meg vendégével, Szabó Józseffel a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökével. A több mint egy órás beszélgetés során számos, az ifjúságot érintő témát boncolgattak az egyre nagyobb számú hallgatóság előtt. A beszélgetés végén Szabó József vette át a kérdező szerepét, amikor is a margittaiak fesztiválhoz való hozzáállásáról faggatta a műsorvezetőt, miközben azt figyelték, ki csobban a legszebben. A rádiós beszélgetés után a kérdező felvette a „sportkommentátor” szerepét, ugyanis a medence különböző vizes vetélkedőknek adott később helyet, mint a matraccal úszás, matracon húzás és társaik. Ezek mellett helyet kapott még a lábtenisz, a strandröplabda és a foci minibajnokság, illetve a folyékony szappanos hasoncsúszda is.

Szépségverseny

Délután az érdeklődés a strand melletti parkolóban álló színpad felé irányult, mert miután a régiónkból érkezett kétéves Acélszív rock banda előadta dalait, megkezdődött a Miss SzabadságFeszt szépségverseny döntője. A zsűriben helyet foglalóknak ugyan nem volt egyszerű dolguk, végül mégis sikerült egyetértésre jutniuk abban, hogy a fesztivál szépe Rácz Henrietta, udvarhölgyei pedig Gergely Jessica és Szűcs Nóra legyenek. A szépségkirálynő választásnak volt egy online, a Facebookon törtét lájk-gyűjtögető oldala is, amelyet viszont Ieremias Mónika nyert közel 900 "tetszikeléssel" a feltöltött képe alatt. Miután a szervezők átadták a díjakat és a szépségek letipegtek a színpadról, helyüket, a nagyváradi Művészeti Líceum fiatal növendéke, Oana Pereț vette át különböző közismert dalok sikeres előadásával, majd a rocké lett ismét a főszerep, érkezett a nagyszalontai Wrong Way együttes.

Éneklés és fejrázás

Az, hogy a Megasztár 2010-es évadának nagyváradi középdöntőse, Páll Tímea mennyi rockot énekelt vagy mennyit nem, már nem sok mindenkit zavart, hiszen a lány remek hangjával mindenkit meg tudott szólítani a közönség soraiban. Sajnos a hangulati ívben csúszás következett be, a várva várt Zanzibárra, az ugrálva énekelésre és fejrázásra még sokat kellett várnia a közönségnek, de szerencsére az élmény mindenkit kárpótolt, Terecskei Rita és társai most sem okoztak csalódást. A fesztivál végére majdnem teljesen kiürült a strand területe, mert a nagymedencéből leengedték a vizet és a szokásos estei Dj-party is elmaradt, viszont még így is sokan együtt üldögéltek a nagy kivetítők előtt, mert mint tudjuk, a 2014-es SzabadságFeszt egy napon ért véget a labdarúgó világbajnoksággal.

Bíró Orsolya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!