ERDON Helyi hírek

2014.07.21. 08:50

Jótékonysági vásár volt

Minimális áron juthattak bébiételekhez, különféle ruhákhoz, kiegészítőkhöz mindazok, akik ellátogattak szombaton 11 órától a Máltai Segélyszolgálat nagyváradi székhelyének udvarára.

Minimális áron juthattak bébiételekhez, különféle ruhákhoz, kiegészítőkhöz mindazok, akik ellátogattak szombaton 11 órától a Máltai Segélyszolgálat nagyváradi székhelyének udvarára.

A Romániai Máltai Segélyszolgálat nagyváradi fiókszervezete ugyanis jótékonysági célú vásárt szervezett segélyekből származó bébiételekből, ruházati cikkekből. Amint Bruncsák Gyöngyi, a nagyváradi szervezet elnöke elmondta, a vásár célja a nagycsaládosok segítése, az összegyűlt összegből pedig a Böjte Csaba szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc alapítvány nagyváradi házát, a Szent Angéla otthont fogják támogatni. A vásáron egyébként a Szent Angéla házban nevelkedő gyerekek által késztett, szebbnél szebb díszpárnák, szatyrok, kézimunkák és egyebek közül is lehetett választani.

Mint megtudtuk, A Fő utcáról nyíló helyszínen első alkalommal szerveztek vásárt, olyan elgondolásból, hogy ha ismét esős idő lesz (mint egy héttel korábban, amikor el is maradt a rendezvény), akkor idejében visszapakolhatnak az alagsorba.

Úgy láttuk, főleg a bébiételeknek volt nagy keletjük, aki pedig ruhát, cipőt vagy táskát vásárolt, választhatott egy plüssjátékot is, ingyen. A rendezvény végén 320 lej gyűlt össze a Szent Angéla ház javára. Bruncsák Gyöngyi elmondta: a megmaradt bébiételeket két, gyermekgondozással foglalkozó civil szervezetnek fogják adományozni. Amennyiben ismét kapnak segélyeket Németországból, megint meg fogják szervezni a vásárt.

Neumann Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!