ERDON Helyi hírek

2014.07.03. 12:52

Fűtőtest-számolás kezdődik

A Nagyváradi Hőszolgáltató Rt. július 1-jétől felleltározza a város központi fűtésrendszerét. Első körben a magánházaknál és cégeknél végzik el a felmérést.

A Nagyváradi Hőszolgáltató Rt. július 1-jétől felleltározza a város központi fűtésrendszerét. Első körben a magánházaknál és cégeknél végzik el a felmérést.

A Nagyváradi Hőszolgáltató Rt. által kiadott közlemény értelmében a hőenergia-fogyasztók kötelesek beengedni az ellenőrzést végzőket. Eustafie Ilisei, a vállalat szóvivője lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, hogy háromfős ellenőrző csoportok szállnak ki a házakhoz, akik közül egyikük a csöveket, másikuk a fogyasztásmérést, a harmadik pedig a fűtőtesteket ellenőrzi. A szóvivő elmondta, hogy a belvárosban kezdték el leltárba vételt, ahol az eltelt évtizedek után már nem világos, hogy a hálózat kiknek a tulajdonán keresztül halad át. Hét hőközpontban már be is fejeződött a felleltározás, és folytatódik a külvárosok felé haladva. Miután az összes magánházat és céget felleltározták, következnek a tömbházak. Ezek esetében csak a közös hálózatokat leltározzák fel, illetve a lakótársulásoktól kikérik a statisztikai adatokat, vagyis azt, hogy számszerűen hány fűtőtest van a tömbházakban. A tömbházak hőenergia-fogyasztásának lakásokra való lebontását a fűtésmérőket felszerelő cégek feladata ellenőrizni, „a Hőszolgáltató Rt. nem megy be a tömbházban lakók otthonába” - mondta Ilisei. A Hőszolgáltató Rt. leltározásával párhuzamosan az önkormányzat is arra szólította fel a lakótársulásokat, amelyekben nincsenek felszerelve egyéni fogyasztásmérők, hogy végezzék el a fűtőtestek felleltározását.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!