ERDON Helyi hírek

2014.07.28. 11:37

Evangelizáció, hit, gyógyulás

Több százan gyűltek össze a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában, ahol Jim Sanders amerikai misszionárius és Danny Pollock ausztrál szolgáló hirdette az evangéliumot.

Több százan gyűltek össze a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában, ahol Jim Sanders amerikai misszionárius és Danny Pollock ausztrál szolgáló hirdette az evangéliumot.

A szombat délutáni felhőszakadás dacára megtelt a művelődési ház díszterme. Az összejövetel dicsőítéssel kezdődött, a román és magyar nyelvű énekeket a jelenlévők felállva, olykor felemelt kezekkel énekelték. Először Kribus Magdolna kolozsvári pásztor szólt az egybegyűltekhez. „A legfontosabb, amit tehetsz, ember, az, hogy fogadd be Jézust a szívedbe, de ez csak a kezdet, az Istennel járás kezdete. Fogadd be ma, és minden, ami régi, elmúlik, hiszen ha valaki Krisztusban van, új teremtés lett” – hangzott el, később a jelenlévők elmondták azt az imát, mellyel a Róma 10,9 alapján megvallást tettek hitükről és behívták Jézust a szívükbe, mint életük urát, megváltóját és gyógyítóját.

Más hely

Danny Pollock ausztrál szolgáló Márk Evangéliumának 8, 22-26 alapján Isten érintéséről szólt, mely többféle lehet, hozhat gyógyulást, felismerést, próféciát. De úgy, ahogy Jézus a vak embert is kivitte a faluból, hogy meggyógyítsa, úgy nekünk is nemegyszer más helyre kell mennünk ahhoz, hogy a gyógyulás bekövetkezhessen. A „más hely” nem feltétlenül fizikai helyváltoztatást jelent, ugyanúgy vonatkozik a mentalitásunkra, gondolkodásmódunkra.

Az egybegyűltek megtudhatták, hogy ő maga tíz éven keresztül epilepsziában szenvedett. Éveken keresztül harcolt a betegségével, tünetei újra és újra visszajöttek, akkor is, amikor úgy gondolta, hogy meggyógyult – így ismét elkezdte szedni a gyógyszereket. Végül a csoda akkor vált nyilvánvalóvá, amikor teljes mértékben elhitte, hogy megtörtént „és nem engedtem meg többé az ördögnek, hogy meglopjon”. Hét éve nincsenek tünetei. „Jézus ereje által te is meggyógyulhatsz” - mondta az ausztrál szolgáló, aki később a betegekre tette kezeit. A fizikai gyógyulásnak erről a formájáról szól egyébként Márk Evangéliumának 16. fejezetéből a 17 és 18 vers. A jelenlévők közül sokan örömmel, meghatottan mondták el, milyen tünetektől szabadultak meg.

A Krisztus Szeretete Egyházról a www.ksze.org honlapon lehet többet megtudni, Nagyváradon pedig az egyház alapítója által megbízott pásztor szombatonként 16 órától, a Szakszervezetek Művelődési Házában hirdet igét és imádkozik a betegekért.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!